Wortelprijzen Oekraïne verdrievoudigd

Ondanks de seizoensgebonden toename van het aanbod van wortelen op de Oekraïense markt verkopen de Oekraïense telers wortelen momenteel drie keer zo duur als in de tweede helft van oktober vorig jaar. Tegelijkertijd zijn de verkoopprijzen in het segment deze week weer gaan stijgen.

Vandaag verzenden de Oekraïense producenten wortelen niet goedkoper dan 15-18 UAH/kg (€0,41-0,50/kg), wat gemiddeld 18% duurder is dan aan het eind van de vorige week. Experts benadrukken echter dat de opwaartse trend in de prijzen alleen wordt waargenomen voor wortelen van hoge kwaliteit, die worden aangekocht voor opslag.

De marktdeelnemers sluiten nog steeds niet uit dat de opwaartse prijstrend in dit segment een tijdelijk verschijnsel is. Volgens hen kan een verdere prijsstijging de telers ertoe aanzetten wortelen uit de opslag te gaan verkopen, wat zal leiden tot een toename van het aanbod en bijgevolg tot een daling van de verkoopprijzen.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.