Stefan Warbout, Bud Holland:

"Ondanks hogere prijzen geen afnemende vraag naar papaja's"

Tholen - "De prijzen van papaja's liggen volgens Stefan Warbout van Bud Holland een stuk hoger dan een paar jaar geleden. "Dit komt hoofdzakelijk door de hoge luchtvrachtkosten van de laatste tijd, die maken het product een stuk duurder. Gelukkig zien we dat de vraag niet afneemt door de hogere prijzen, die blijft gelijk of stijgt zelfs iets."


Golden papaja

Bud importeert zowel de Golden papaja’s als Formosa papaja’s uit Brazilië en de zogeheten ‘kookpapaja’ uit Thailand. Deze groene, onrijpe papaja wordt niet als fruit, maar meer als een groente gebruikt in Thaise salades, zoals Som Tum.

Naast het fruit, is ook het blad van de papajaboom eetbaar en sinds kort heeft Bud deze ook op voorbestelling in het assortiment. De smaak is vrij bitter en kan als groente verwerkt worden. “In Mexico wordt vlees in papajabladeren gebakken om het vlees malser te maken. De bladeren worden ook veel gebruikt als medicijn, door deze bijvoorbeeld in thee te verwerken.” 


Papajablad

De piek in de papajaverkoop ligt volgens Stefan nog altijd rond de Europese feestdagen. "Je moet hierbij denken aan Kerst, Pasen en 3-Koningen." Eerder bood de importeur ook de seedless papaja uit Israël aan, maar die vraag is volgens de importeur volledig verdwenen. "Onze klanten vragen hier niet om en ik moet zeggen dat het aanbod er ook niet is."


Kookpapaja

"We zien dat de papaja’s veelvuldig verkocht worden aan klanten met een Oost-Europese oorsprong. De afname is redelijk stabiel. We hebben onze vaste klanten die wekelijks terugkeren, het is het afgelopen jaar iets gestegen maar dat komt ook omdat we de coronaperiode (tijdelijk) achter ons hebben kunnen laten", aldus de importeur. 


Formosa-papaja

Voor meer informatie:
Stefan Warbout 
Bud Holland
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
Tel: +31 (0)174 535352
s.warbout@bud.nl
www.bud.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.