Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Volume, omzet en prijs

Records op alle vlakken voor Spaanse komkommerexport

Op basis van berekeningen van de Spaanse nieuwsdienst Hortoinfo blijkt dat Spanje tussen 1 augustus 2021 en 31 juli 2022 in totaal 698,31 miljoen kilo komkommers heeft geëxporteerd. De omzet bedroeg € 835,53 miljoen en de gemiddelde prijs was € 1,20 per kilo. Dat zijn stuk voor stuk recordcijfers.

Duitsland importeerde vorig seizoen de meeste komkommers uit Spanje, namelijk 297,56 miljoen kilo. De omzet bedroeg € 355,5 miljoen en de gemiddelde prijs was € 1,19 per kilo.

Op de tweede plaats staat het Verenigd Koninkrijk met in totaal 108,75 miljoen kilo voor € 133,04 miljoen en een gemiddelde prijs van € 1,22 per kilo (de hoogste prijs van de belangrijkste importeurs).

De derde positie werd ingenomen door Nederland met een aankoop van 62,97 miljoen kilo Spaanse komkommers ter waarde van € 70,80 miljoen. De gemiddelde prijs was € 1,12 per kilo.

Deze afnemers waren samen goed voor 67,2% van de totale import van deze groente uit Spanje.

Bron: hortoinfo.es

Publicatiedatum: