Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Anecoop zet derde van alle AGF uit Murcia af

De noodzaak om in omvang te groeien en op die manier concurrerend te blijven kreeg volop aandacht in een vergadering waaraan onder meer Antonio Luengo, de gewestminister van Landbouw van de regio Murcia, en Alejandro Monzón, voorzitter van Anecoop, eerder deze week deelnamen.

"Al sinds 1975 is samenwerking voor Anecoop de sleutel tot de ontwikkeling van het coöperatieve systeem om concurrerender te worden. De mensen die bijna een halve eeuw geleden deze 'coöperatie van coöperaties' oprichtten, zagen toen al dat samenwerking de beste manier was om het aanbod uit te breiden, markten te bereiken die kleine bedrijven afzonderlijk nooit zouden kunnen bereiken en een sterke positie te bezetten in de onderhandelingen met de retail."

"Het is en blijft de bestaansreden van Anecoop, want dit argument is nooit op de achtergrond geraakt, het heeft zelfs aan kracht gewonnen nu de concurrentie op de markt steeds feller wordt, de klanten veeleisender, zowel op het gebied van duurzaamheid als voedselkwaliteit, de milieuwetgeving strenger en de situatie complexer wegens de op hol geslagen teeltkosten", zei de minister.

“Anecoop is een van de grootste internationale leveranciers geworden van citrus en ander fruit, groenten, wijn, sap, groenten en fruit in conserven en voorgesneden en kant-en-klare groente- en fruitproducten", verzekerde hij.

Agroter, Alimer, Frucimu, Hortamira, Toñifruit en Frutas Condiso, de partners van Anecoop in Murcia, bestrijken met hun 1.300 telers een breed scala aan groenten en fruit. Murcia wordt daarom door Anecoop beschouwd als een gebied van strategisch belang.

De regio bezorgde Anecoop vorig jaar 32,6% van de hoeveelheid op de markt gebrachte groenten en fruit, in totaal meer dan 266.000 ton. Ongeveer 28% van het citrus van Anecoop kwam uit Murcia en 36% van de groenten en het overige fruit.

Alimer is qua volume de belangrijkste coöperatie van alle telersverenigingen die deel uitmaken van Anecoop.

Murcia is ook een van de pijlers van het bio-segment van Anecoop. Vooral Toñifruit, gespecialiseerd in dit type producten, Alimer en Frucimu, dat eind 2021 een bio-verwerkingsfaciliteit heeft gebouwd, spelen hierin een belangrijke rol.

Bron: carm.es

Publicatiedatum: