De grootste export naar Vietnam

China's aardappelexport bereikt opnieuw een record in augustus

Uit officiële gegevens blijkt dat van januari tot augustus 2022 China ongeveer 220.300 ton verse of gekoelde aardappelen exporteerde (met uitzondering van pootaardappelen), een stijging van ongeveer 2,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar; de totale exportwaarde was ongeveer € 123 mln, een stijging van ongeveer 6,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In augustus exporteerde China ongeveer 45.000 ton, een daling van ongeveer 16,4% ten opzichte van de export van 54.000 ton in juli. Vergeleken met de export van 38.000 ton in dezelfde periode vorig jaar, is het een stijging van ongeveer 18,3%. De exportwaarde voor deze maand bedroeg in totaal ongeveer € 26 mln, een stijging van 15,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Uit het oogpunt van exporterende landen/regio's zijn de tien landen of regio's die in augustus 2022 verse of gekoelde aardappelen uit China importeerden Vietnam, Maleisië, Myanmar, Thailand, Singapore, Hongkong, Macau, de Russische Federatie, Brunei en Oost-Timor.

Het land met de grootste import van verse of gekoelde aardappelen uit China in augustus was Vietnam, met een hoeveelheid van ongeveer 16.000 ton, een daling van ongeveer 19,2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar; het bedrag was ongeveer € 14 mln, een daling van ongeveer 11,2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Gevolgd door Maleisië, bedroeg de import ongeveer 10.000 ton, een daling van ongeveer 3,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar; het bedrag was ongeveer € 3,7 mln, een stijging van 35,8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De door Myanmar geïmporteerde hoeveelheid bedroeg ongeveer 9.000 ton, met een bedrag van € 3 mln. In totaal hebben 13 landen in augustus verse of gekoelde aardappelen uit China geïmporteerd.

Wat de eenheidsprijs bij export betreft bedroeg de eenheidsprijs van verse of gekoelde aardappelen in China in augustus 2022 € 611/ton, vergeleken met de eenheidsprijs bij export van € 509/ton in juli, een stijging van ongeveer 13,8% op maandbasis. Vergeleken met de eenheidsprijs bij export van € 593/ton in augustus 2021 is de prijs op jaarbasis met ongeveer 2,1% gedaald.

Bron: malingshu7.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.