Groententeler en handelaar Karl-Heinz Holthus

"Toegenomen waardering voor erwten en bonen als lokaal superfood"

Gezonde voeding is duidelijk een trend en daardoor zijn ook peulvruchten uit Duitse teelt populair. "Ik zie een toegenomen waardering voor erwten en bonen, omdat ze vooral bij de jongere generatie populair zijn als lokaal superfood. Vooral erwten zijn in de zomerperiode een verkooptopper", zegt Karl-Heinz Holthus, groententeler uit de regio Nienburg en handelaar op de groothandelsmarkt in Hannover.

De ervaren groentenhandelaar verkoopt zijn dagverse goederen vijf dagen per week ter plaatse op de groothandelsmarkt. Tot het huidige seizoensaanbod horen naast peulvruchten ook wortelen in verschillende varianten en Hokkaido-pompoenen uit eigen teelt. "We zijn meer dan veertig jaar geleden met bospenen begonnen en deze zijn ook nu nog erg populair onder onze afnemers", zegt Karl-Heinz, die vooral lokale weekmarkthandelaren adviseert en bedient.


Groententeler en handelaar Karl-Heinz Holthus

Als teler met een focus op vollegrondsteelt wordt Karl-Heinz ook met de huidige droogteschade geconfronteerd. Karl-Heinz: "De droogte maakt het alle groententelers moeilijk. Ondanks intensieve irrigatie zullen we bij bepaalde goederen oogstverliezen van tot wel 40% moeten accepteren. Deze extra kosten kunnen we bovendien slechts beperkt aan onze afnemers doorberekenen, wat weer van invloed is op de omzet."

Net als veel andere handelaren heeft ook Karl-Heinz tot nu toe nog geen opvolger gevonden. "Ooit waren we dagelijks met meer dan 25 handelaren in de zogenaamde Bauernstraße op de plaatselijke groothandelsmarkt vertegenwoordigd. Helaas zijn de tijden een beetje veranderd. Als ik bijvoorbeeld een opvolger had gehad, dan zou ik mijn teeltcapaciteit voor peulvruchten al lang uitgebreid hebben."

Voor meer informatie:
Karl-Heinz Holthus 
Gemüsebau Holthus GbR.
D-Brachfeld 1 31629 Estorf, Duitsland
Tel: +49 (0)171 710 001 9
karl-heinz.holthus@gmx.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.