Lidl blijft snelst groeiende supermarktketen in VK

VK: Topman Morrisons voelt spanning bij vertrek na 10 jaar
Een topman van Morrisons staat op het punt te vertrekken, dagen nadat bekend werd dat de retailer uit Bradford is verdrongen als de op drie na grootste supermarktketen van Groot-Brittannië. Sky News heeft vernomen dat Trevor Strain, Morrisons' COO en voormalig financieel directeur, op het punt staat zijn vertrek af te ronden.
Bron: news.sky.com 

Brits Tesco onder druk om salarissen personeel te verhogen na stijging rivalen
Tesco, de grootste Britse retailer en een van de grootste particuliere werkgevers van het land, staat onder druk van de vakbonden om de lonen van winkelpersoneel te verhogen nadat verschillende rivalen voor de tweede keer dit jaar de uurlonen hebben verhoogd.
Bron: reuters.com 

VK: Lidl blijft snelst groeiende supermarktketen
Lidl blijft de snelst groeiende retailer in de afgelopen 12 weken eindigend op 10 september, nu de voedselinflatie versnelt en het Britse winkelpubliek zich concentreert op weinig en vaker koopt om de stijgende voedselrekeningen te helpen beheersen, blijkt uit nieuwe gegevens van NielsenIQ.
Bron: talkingretail.com 

Tweede loonsverhoging dit jaar bij Lidl: best betaalde Britse supermarkt
Lidl verhoogt voor de tweede keer dit jaar de lonen van het personeel in een investering van €44,2 mln die het bedrijf naar de top van de supermarktranglijst brengt. De uurlonen voor starters stijgen van € 11,31 naar € 12,21 buiten Londen en van € 12,66 naar € 13,39 binnen de M25 rond de hoofdstad.
Bron: theguardian.com 

Frankrijk: Directie Carrefour verhoogt aanbod in loonbesprekingen met vakbonden
Frankrijks grootste retailer Carrefour heeft zijn aanbod in de derde ronde van loononderhandelingen met de vakbonden verhoogd en stelt een loonsverhoging van 2,5% vanaf november dit jaar voor, aldus een woordvoerder van het bedrijf.
Bron: reuters.com 

Meer dan 250 nieuwe supermarkten geopend in Portugal in 2021
In 2021 worden in Portugal ongeveer 257 nieuwe supermarkten geopend, goed voor 3,8% groei in winkelruimte, volgens het laatste rapport van Alimarket. Ondanks dat het een zeer geconcentreerde markt is, waarin de top vier spelers 67,6% van de verkoopoppervlakte en de helft van de winkels voor hun rekening nemen, biedt de markt nog steeds groeimogelijkheden, zo merkte de studie op.
Bron: esmmagazine.com 

Nederland: Instant Commerce haalt € 5,4 mln op
Ecommerce software startup Instant Commerce heeft € 5,4 mln aan startkapitaal opgehaald. Het Amsterdamse bedrijf zal het geld gebruiken om uit te breiden in Europa en de Verenigde Staten. Instant Commerce heeft tot nu toe € 7,5 mln opgehaald.
Bron: ecommercenews.eu 

Amazon, Microsoft en Google worden geconfronteerd met Brits onderzoek naar dominantie in cloud computing
Ofcom, de Britse mediawaakhond, gaat een onderzoek instellen naar de rol van Amazon, Microsoft en Google op de markt voor clouddiensten. De toezichthouder kan verdere actie ondernemen als hij vaststelt dat de bedrijven de concurrentie schaden. Ofcom wil ook andere digitale markten onderzoeken, waaronder apps voor persoonlijke berichten en virtuele assistenten.
Bron: cnbc.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.