Rwandese regering gaat scherpe stijging aardappelprijzen onderzoeken

Het Rwandese ministerie van Handel en Industrie heeft teams in het hele land ingezet om de factoren te onderzoeken die aan de basis liggen van de drastische stijging van de prijzen van aardappelen en ander voedsel. Jean-Chrysostome Ngabitsinze, de minister van Handel en Industrie: "We zullen aanstaande vrijdag een rapport hebben over de factoren die achter deze prijsstijgingen schuilgaan."

Een teler uit het Nyange-gebied schreef de prijsstijgingen toe aan zware regenval gevolgd door een langdurige droogte. Volgens de teler is de opbrengst al jaren niet meer zo laag geweest: "Momenteel krijgt een teler voor een kilo aardappelen, die zelfs van slechte kwaliteit zijn, Rwf 400 (€ 0,38) bij verkoop op het platteland en iets meer dan Rwf 500 (€ 0,48) in stedelijke gebieden, zoals in Musanze. Het is de eerste keer dat we zo'n stijging meemaken." In Kigali wordt tot Rwf 600
(€ 0,58) betaald.

Andere telers schrijven de prijsstijging toe aan de toename van de kosten voor grondstoffen, zoals pootgoed en meststoffen. Het tekort zou dan zijn ontstaan omdat sommigen afzagen van de teelt.

De prijzen van voedsel en niet-alcoholische dranken in stedelijke gebieden stegen in de maand augustus met 29,2% op jaarbasis. De prijzen voor groenten stegen met 35,5%, terwijl de inflatie 20% bedroeg.

Bron: newtimes.co.rw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.