Omdat consumenten bezuinigen

VK: Ocado waarschuwt voor omzetdaling

VK: Ocado waarschuwt voor omzetdaling omdat consumenten bezuinigen 
Ocado heeft gewaarschuwd dat de jaaromzet zal dalen omdat klanten minder dure producten kopen en in het algemeen minder kopen door de toenemende kosten van levensonderhoud. De online supermarkt, die gedeeltelijk eigendom is van Marks & Spencer, zei dat de omzet in de 13 weken tot 28 augustus met 2,7% is gestegen ten opzichte van een jaar geleden, een verbetering ten opzichte van de daling in het vorige kwartaal. Door de stijgende energierekeningen en hogere voedselprijzen leggen shoppers minder in hun winkelkarretje en gaan ze op zoek naar goedkopere producten. De waarde van het gemiddelde karretje daalde met 6%, van € 141 naar € 133.
Bron: theguardian.com 

Oostenrijk: Spar minimaliseert voedselverspilling door digitalisering
Spar Oostenrijk blijft pionieren met innovatieve manieren om voedselverspilling tegen te gaan. Hoewel slechts 1% van de instore aangeboden levensmiddelen onverkocht blijft, wil de retailer dit verder terugdringen door gegevens en AI te gebruiken voor het bestellen van producten en het beheer van de toeleveringsketen. In samenwerking met Spar ICS, de IT-afdeling van het bedrijf, Microsoft en andere partners heeft Spar Oostenrijk een oplossing ontwikkeld die meer gerichte bestelsuggesties en vraagvoorspellingen mogelijk maakt voor alle Spar-, Eurospar- en Interspar-winkels. Een automatisch bestelsysteem dat al tientallen jaren bij Spar Oostenrijk wordt gebruikt, vormde de basis voor het nieuwe systeem, dat nu is getest op de groente- en fruitafdeling.
Bron: spar-international.com 

Amazon neemt mechatronicaspecialist Cloostermans over
E-commercegigant Amazon heeft de Belgische mechatronicaspecialist Cloostermans overgenomen. Het is onduidelijk welk bedrag met de deal is gemoeid. Amazon gaat zijn robotica-activiteiten opschalen met de technologie van Cloostermans.
Bron: ecommercenews.eu 

Britse supermarkten lokken werknemers, van gratis beschuit tot winkelkorting
Nu het aantal vacatures in Groot-Brittannië bijna een recordhoogte heeft bereikt, zijn retailers zoals Tesco begonnen met het aanbieden van betere voordelen aan werknemers, door hen te verleiden met gratis voeding en essentiële zaken tijdens een crisis in de kosten van levensonderhoud. Werknemers krijgen gratis fruit, warme en koude dranken, ontbijtproducten zoals cornflakes en broodbeleg, brood, pasta en noedelsnacks en toiletartikelen zoals deodorant, aldus een woordvoerder van Tesco.
Bron: reuters.com 

VK: Asda rantsoeneert budget Just Essentials assortiment als vraag stijgt
Asda heeft haar razend populaire Just Essentials assortiment gerantsoeneerd en beperkt de klanten tot maximaal drie van de goedkope producten. Just Essentials bestaat uit meer dan 300 goedkope lijnen, met producten variërend van conserven en biefstukken tot groenten en fruit en is daarmee het grootste voordelige assortiment op de Britse levensmiddelenmarkt.
Bron: grocerygazette.co.uk 

Afrikanen organiseren protest tegen Uber Eats in Parijs
Ongeveer 500 Uber Eats bezorgers uit Afrika, velen zonder Franse werkpapieren, hebben in Parijs gedemonstreerd nadat het bedrijf 2.500 accounts van zijn restaurantbezorgingsplatform had geschrapt, omdat ze valse identiteiten zouden hebben gebruikt.
Bron: voaafrica.com 

Langste Europese maaltijdbezorging per fiets eindigt bij het hoofdkantoor van Just Eat Takeaway.com in Amsterdam
Twee Nederlandse profwielrenners, Eva en Mari, hebben meer dan 3000 km afgelegd over het Europese vasteland om de langste Europese maaltijdbezorging per fiets te voltooien. Hun tocht begon op 6 juli in Kopenhagen en eindigde op 8 september in Amsterdam op het hoofdkantoor van Just Eat Takeaway.com.
Bron: justeattakeaway.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven