Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense groentetelers bezorgd over komende maanden

Voor Oekraïners is september de tijd waarin ze hun groenten voor de winter inslaan. De oogst is net binnen, dus de prijzen zouden laag zijn. Telers verkopen veel aardappelen, uien, wortelen, kool. Dit zijn de belangrijkste groenten die in de winter worden gekocht aan consumenten in het land.

Kool en wortelen worden niet in bulk verkocht. Van deze groenten zijn er niet veel nodig voor de winter. Maar kopers kunnen profiteren van lage seizoensprijzen. De prijs van kool en wortelen is € 0,66 (25 hryvnia) per kg. In de winter kan de prijs van deze groenten oplopen tot € 0,89-0,99 per kg. De besparing voor kopers is ongeveer een derde van het niveau van de winterprijzen.

In de regio Donetsk worden ook kool en wortelen geteeld. De omstandigheden voor deze teelt zijn dezelfde als die voor de uienteelt. Naast de belangrijkste groenten wordt nu ook actief fruit verkocht. September is de maand waarin appels, peren en druiven worden geoogst. Dit zijn de prijzen voor fruit op dit moment. Prijs 1 kg. appels € 0,39-0,53 (15-20 hryvnias). Prijs 1 kg. peren € 0,44-0,59 (18-23 hryvnia) Prijs 1 kg. druiven € 0,99-1,34 (40-50 hryvnia).

De oorlog heeft de markt veranderd
Lokale telers en dorpelingen hebben zich aangepast aan de oorlog. Deze mensen waren niet bang en werkten gewoon door. Daarom hebben ze geld kunnen verdienen. Ook tussenhandelaren die met lokale groenten zoals aardappelen werken, hebben hun positie behouden. De wegen zijn open. Er is benzine. Mensen zijn bereid om groenten te kopen. Daarom verdienen de tussenpersonen ook.

Verkopers van exotische groenten en fruit hebben hun bron van inkomsten zo goed als verloren. Bananen, sinaasappels, kiwi's, ananassen, kokosnoten, citroenen en ander (exotisch) fruit worden bijna niet verkocht in de Donbass. Het vervoer van dit fruit is zeer duur geworden. Immers, de zeeroutes in de Zwarte Zee zijn geblokkeerd.

Bron: arr.news
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: