Hollands pompoenenseizoen bij Marni Fruit gestart met zeven verschillende soorten

"Het gros van de pompoenen verkopen we aan snijderijen"

Tholen - Bij Marni Fruit is het Hollandse pompoenenseizoen van start gegaan. Met aanvoer vanuit Nederland, Spanje, Portugal en Zuid-Afrika biedt het Barendrechtse handelsbedrijf jaarrond pompoenen aan. "Voor ons is het een groot artikel, we verkopen op jaarbasis zeker 4 miljoen kilo pompoenen", vertelt Niek Haerkens.

Bestond het aanbod in het verleden vooral uit muskaatpompoenen, de laatste jaren neemt ook de vraag naar flespompoenen behoorlijk toe. "Het areaal flespompoenen is ook behoorlijk in opkomst", vertelt Niek. In totaal biedt Marni Fruit zeven verschillende soorten eetbare pompoenen aan, namelijk de muskaat, flespompoen, sweet lightning, acorn squas, spaghettipompoen, Hokkaido en Kabocha.

"Gisteren hebben we de eerste pallets Nederlandse pompoenen binnen gehad. Veel klanten hebben we een monster meegestuurd en de reacties zijn unaniem erg positief. In de mix vormt het dan ook een bijzonder kleurrijke uitstraling", vervolgt Niek. "De pompoenenoogst is dit jaar goed, maar de maatsorteringen vallen wel wat kleiner uit. Daarom zullen er dit jaar wat meer pompoenen als mixverpakking worden verkocht, in plaats van in de bins."

Snijderijen vormen bij Marni Fruit verreweg het grootste afzetkanaal voor de pompoenen, daarnaast worden ze ook veel verkocht aan collega-importeurs. "Veel van onze pompoenen vinden via de snijderijen hun weg naar de supermarkten. Het voordeel voor deze klanten is dat wij de aanvoer jaarrond van A tot Z voor hen kunnen invullen en daarbij ook voldoen aan de benodigde certificeringen. In de Halloween-periode zie je juist de overige klanten extra pompoenen bestellen."

Traditiegetrouw loopt het Hollandse pompoenenseizoen door tot eind november / begin december. Niek verwacht dat de vraag naar pompoenen de komende jaren verder zal groeien. "Naast de zoete aardappelen en blauwe bessen is het een populair product dat vandaag de dag veel in de picture is. De goede smaak en brede toepassingen maken het een veelzijdig product en ik verwacht zeker dat de consumptie nog verder zal toenemen."

Voor meer informatie:
Niek Haerkens
Marni Fruit
Tel: +31 (0)180 697993
niek@marnifruit.nl
www.marnifruit.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven