Curator geeft innen laatste openstaande factuur groenten Hartman op

De curator in het faillissement van het failliete kasgroentenbedrijf A.C. Hartman heeft besloten een incasso voor door de teler in 2017 geleverde groenten te staken. Dat blijkt uit een nieuw faillissementsverslag.

In het vorige verslag gaf de curator nog aan op een schikking met de debiteur in te zetten. Die laatste claimt dat de vordering basis van Duits recht verjaard is. 

In verslagronde nummer tien werd er al melding van gemaakt dat bijna 95.000 euro voor in 2017 geleverde vruchtgroenten was opgehaald. Het totale gefactureerde bedrag voor die groenten waarvoor de curator alsnog betaling binnen probeerde te halen bedroeg ruim 2 ton. In overleg met de pandhouder heeft de curator nu de laatste incasso gestaakt. 

Het onderdeel 'debiteurenincasso' is hiermee afgerond voor de curator. In de crediteurenlijst (met daarop 120 crediteuren) en het bedrag van inmiddels ruim 18 miljoen aan concurrente crediteuren is in de afgelopen verslagperiode niets gewijzigd.  

In het twaalfde faillissementsverslag geeft de curator verder aan dat de Belastingdienst nog bezig is met boekenonderzoek. Ook het rechtmatigheidsonderzoek loopt nog. 

Emissieboete
Daarnaast lopen er nog rechtszaken. De curator vecht een emissieboete die Hartman boven het hoofd hangt aan. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wil in de zaak een mondelinge behandeling houden. Een datum is nog niet bekend, schrijft de curator.

Van 1 januari 2019 tot 12 februari 2019 nam Hartman deel aan het Europese systeem van emissiehandel (ETS) en zijn er broeikasgassen uitgestoten. De emissieautoriteit wil dat de curator vanuit de boedel 4.162 emissierechten inlevert op straffe van een bestuurlijke boete van 416.000 euro. 

Een bezwaar van de curator hiertegen is in oktober 2021 afgewezen. Begin december 2021 heeft de curator beroep ingesteld tegen het besluit van de NEa. Die autoriteit heeft begin februari 2022 gereageerd op het beroepsschrift van de curator. Die reactie is door de curator onderzocht. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven