Frost Fans zoekt internationale distributeurs

Nieuw-Zeelandse antivorstventilatoren gaan wereldwijd

Nieuw-Zeeland Frost Fans Limited en partnerbedrijven (NZFF) breiden hun wereldwijde aanwezigheid uit via FrostBoss®-distributeurs met een focus op de Europese markt.

Een aanjager van de vraag, met name in Europa, is de klimaatverandering. Volgens een recent Nieuw-Zeelands rapport over de Europese tuinbouw vervroegt de klimaatverandering het begin van de vegetatieperiode sneller dan de datum van de laatste voorjaarsvorst. Het rapport merkt op dat dit zal leiden tot "een toename van vorstschade tijdens het groeiseizoen. Plotselinge voorjaarsvorst zal veel oogsten in gevaar brengen."

NZFF is de belangrijkste leverancier van antivorstventilatoren in Australië en Nieuw-Zeeland en bekleedt wereldwijd een positie in de top 3. Sinds 2020 is de verkoop van FrostBoss® in Europa snel gegroeid via distributeurs in Bulgarije, Frankrijk, Noord-Italië, Portugal en Oost-Spanje.

Als onderdeel van zijn groeistrategie wil NZFF nu het Europese netwerk verder versterken door langdurige distributiepartnerschappen op te bouwen in Nederland, België, Duitsland, Midden-Italië, Noordwest-Spanje (León) en Zuidoost-Spanje (Valencia).

"We hebben de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt in Europa", vertelt Chris Kay, Chief Marketing Officer van NZFF. "We zien een grotere vraag naar anitvorstventilatoren nadat de voorjaarsvorst vorig jaar heeft geleid tot historisch lage oogsten. Bovendien stimuleren de aanhoudende problemen met droogte de vraag naar vorstbeschermingsmethoden die niet afhankelijk zijn van water voor het sproeien van de boomgaarden."

NZFF legt uit dat een ideale FrostBoss-distributiepartner al uitstekende relaties heeft met telers in de tuinbouw- en wijnbouwsector. Ze moeten ook de mogelijkheid hebben om verder te gaan dan de loutere verkoop van FrostBoss door ook het installatieproces te beheren en doorlopende serviceondersteuning te bieden. 

"Nu ons bedrijf internationaal groeit op zowel het noordelijk als het zuidelijk halfrond, vergroten we de capaciteit om ervoor te zorgen dat we aan de vraag blijven voldoen. We bouwen momenteel een nieuwe fabriek voor composietbladen naast onze bestaande productiefaciliteit. Deze nieuwe fabriek vergroot ons vermogen om onze premium bladen te maken, zodat we op tijd kunnen blijven leveren. De nieuwe fabriek zal gebruikmaken van ultramoderne robots uit Italië die een deel van de taken automatiseren en ons in staat stellen om de klok rond te werken."

"We zijn vertrokken voor een lange, spannende reis," besluit Chris.

Voor meer informatie:
Chris Kay
New Zealand Frost Fans
Tel: +64 21 594 298 (Nieuw-Zeeland)
chris.kay@nzfrostfans.com
www.nzfrostfans.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven