VBT-cijfers week 34

Tomatenprijs wil nog niet stijgen

De tomatenprijzen stonden vorige week onder druk. Zowel de middenprijs voor los als tros leverde in op de VBT-klokken in week 34. Tegenover een daling in prijs staat een stijging van het volume ten opzichte van week 33. Voor trostomaat gaat het om een stijging van  ruim +19%. 

Inmiddels is er al enkele weken sprake van magere tomatenprijzen, terwijl het lange tijd juist de tomaten (en de komkommers) waren die opvielen met hoge prijzen, zeker in vergelijking met magere paprikaprijzen.


Voor komkommers geldt nog steeds dat de prijzen hoog zijn voor de tijd van het jaar. Afgelopen week waren de volumes voor snackkomkommer laag en die lagere aanvoer duwde ook de prijzen voor de grotere maten op. 

Ondertussen zijn ook de paprikaprijzen de afgelopen weken flink opgeklommen. Een gering aanbod van gele paprika zorgt ervoor dat geel de duurste kleur is op de klok.

In de lijst met middenprijzen over week 34 valt verder een opnieuw gestegen aubergineprijs op. Daarbij wijst LAVA in een marktupdate op een gestegen vraag met 'mooie volumes' op de klok. 

De middenprijs voor aardbeien steeg in week 34 iets. Daarmee komt de prijs iets boven het vijfjarig gemiddelde uit. Net als vorige week was het opnieuw Elsanta waarvoor het best betaald werd. 

De bovenstaande grafieken komen van de pagina met landbouwcijfers van het Vlaams Departement Landbouw en Visserij. Bekijk hier alle VBT-cijfers over week 34 voor groenten en fruit


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven