Chileense Baika neemt Spaanse teler van subtropisch fruit Tropical Millenium over

Tropical Millenium, een van de belangrijkste telers, importeurs en exporteurs van avocado's, mango's en ander subtropisch en exotisch fruit uit het Spaanse Málaga, is overgenomen door Baika, een Chileens bedrijf dat avocado's, citrus, blauwe bessen en noten teelt in Chili, Colombia en Peru. De overname gebeurt via Baika Europa SL, de Europese dochteronderneming van Baika.


Javier Fernández, CEO van Tropical Millenium

Baika heeft commerciële platforms in Chili, Mexico, Colombia, de Verenigde Staten en Europa, van waaruit het de markt in Noord-Amerika, Europa, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika belevert. Sinds enkele jaren maakt zowel de teelt als de consumptie van tropisch fruit een opmerkelijke groei door. Avocado is koploper.

"Met de overname zal Baika zijn aanwezigheid in Europa kunnen versterken met Spaanse producten", haalt de CEO van Tropical Millenium de belangrijkste drijfveer van de Chileense onderneming aan voor de overname. "Wij zullen dan weer in staat zijn om onze klanten jaarrond fruit te garanderen, gezien de grootschalige teelt van Baika in verschillende Latijns-Amerikaanse landen. Daarnaast zullen we ons ook verticaal kunnen integreren in de waardeketen", voegt hij eraan toe.

Volgens Javier Fernández leidt deze overname tot geen enkele verandering in de handelsrelaties met de klanten of in het leveringsbeleid van Tropical Millenium.

Voor meer informatie:
Tropical Millenium
Tel: +34 952 549 881 
www.tropicalmillenium.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven