Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recall Ardo Frozen Fruitberry Mix wegens Hepatitis A

Een partij Ardo Frozen Fruitberry Mix wordt teruggeroepen vanwege de aanwezigheid van hepatitis A. In winkels waar de betreffende partij is verkocht, zullen recall-mededelingen op de verkooppunten worden opgehangen.

In overleg met het FAVV haalt Ardo de Fruitberry mix 2,5 kg en Fruitberry mix 1 kg uit de verkoop in Belgiƫ en roept het terug van bij de consumenten.

Hepatitis A-infectie is een acute ziekte van de lever veroorzaakt door het hepatitis A-virus. Symptomen zijn onder meer koorts, gebrek aan eetlust, misselijkheid, buikpijn en geelzucht. Sommige mensen hebben een vrij milde ziekte en herstellen binnen een paar weken. Andere mensen krijgen ernstiger symptomen en het kan maanden duren voordat ze volledig hersteld zijn. Oudere mensen hebben vaker ernstigere symptomen en sommige besmette kinderen hebben helemaal geen symptomen. De incubatietijd (tijd tussen de eerste besmetting en het optreden van de eerste symptomen) bedraagt gemiddeld 28 dagen, maar kan variƫren van 15 tot 50 dagen.

Vereiste actie
Inspecteurs: Een distributielijst zal te zijner tijd naar de PEHO's worden gemaild. Gelieve het FSAI ([email protected]) op de hoogte te brengen van eventuele problemen.

Fabrikanten, groothandelaars, distributeurs, cateraars en detailhandelaars: bedrijven worden verzocht de betrokken partij uit de verkoop te halen en een terugroepbericht op het verkooppunt aan te brengen in winkels waar de betrokken partij werd verkocht.

Cateraars mogen de betrokken partij niet gebruiken. Consumenten wordt geadviseerd de betrokken partij niet te eten.

Voor meer informatie: fsai.ie

Publicatiedatum: