Recall Ardo Frozen Fruitberry Mix wegens Hepatitis A

Een partij Ardo Frozen Fruitberry Mix wordt teruggeroepen vanwege de aanwezigheid van hepatitis A. In winkels waar de betreffende partij is verkocht, zullen recall-mededelingen op de verkooppunten worden opgehangen.

In overleg met het FAVV haalt Ardo de Fruitberry mix 2,5 kg en Fruitberry mix 1 kg uit de verkoop in Belgiƫ en roept het terug van bij de consumenten.

Hepatitis A-infectie is een acute ziekte van de lever veroorzaakt door het hepatitis A-virus. Symptomen zijn onder meer koorts, gebrek aan eetlust, misselijkheid, buikpijn en geelzucht. Sommige mensen hebben een vrij milde ziekte en herstellen binnen een paar weken. Andere mensen krijgen ernstiger symptomen en het kan maanden duren voordat ze volledig hersteld zijn. Oudere mensen hebben vaker ernstigere symptomen en sommige besmette kinderen hebben helemaal geen symptomen. De incubatietijd (tijd tussen de eerste besmetting en het optreden van de eerste symptomen) bedraagt gemiddeld 28 dagen, maar kan variƫren van 15 tot 50 dagen.

Vereiste actie
Inspecteurs: Een distributielijst zal te zijner tijd naar de PEHO's worden gemaild. Gelieve het FSAI (foodincidents@fsai.ie) op de hoogte te brengen van eventuele problemen.

Fabrikanten, groothandelaars, distributeurs, cateraars en detailhandelaars: bedrijven worden verzocht de betrokken partij uit de verkoop te halen en een terugroepbericht op het verkooppunt aan te brengen in winkels waar de betrokken partij werd verkocht.

Cateraars mogen de betrokken partij niet gebruiken. Consumenten wordt geadviseerd de betrokken partij niet te eten.

Voor meer informatie: fsai.ie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven