EU-databank toont sterke toename van MRL's op uit Turkije ingevoerde levensmiddelen

Het voedselveiligheidssysteem van de EU heeft in de eerste helft van het jaar een recordaantal kennisgevingen ontvangen over residuen van gewasbeschermingsmiddelen die zijn aangetroffen in uit Turkije ingevoerde levensmiddelen. Ongeveer 259 kennisgevingen werden ingediend bij het Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF).

De meest voorkomende groenten en fruit met een te hoog MRL-gehalte waren citroen (65), grapefruit (58), paprika (56) en mandarijn (24), aldus het systeem. De overige zijn sinaasappel, granaatappel, druivenbladeren, kweepeer, tomaat, watermeloen, peterselie, druif en peer.

De 372 meldingen die het hele afgelopen jaar bij het systeem binnenkwamen was al ongeveer drie keer het gemiddelde van de voorgaande drie jaar, volgens het No Pesticides on My Plate Platform, een door de EU gefinancierd project van de Buğday Association for Supporting Ecological Living en PAN Europe.

Bron: m.bianet.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.