Fosforigzuur aangetroffen in verschillende biologische importproducten

In verschillende importproducten, waaronder biologische gember, is fosforigzuur aangetroffen. Skal ontvangt hier veel meldingen over.

Fosforigzuur kan worden gebruikt als gewasbeschermingsmiddel of als een hulpmiddel om de houdbaarheid van producten te verlengen. Fosforigzuur is niet toegestaan volgens Verordening (EU) Nr. 2018/848.

Skal heeft meldingen ontvangen van bedrijven die fosforigzuur hebben aangetroffen in biologische gember uit China en diverse Zuid-Amerikaanse landen. Daarnaast is er fosforigzuur gevonden in avocado's, appels, druiven, citrus, noten en zaden. Ook in Nederland is het gebruik van fosforigzuur in de teelt of bij het verwerken van biologische producten niet toegestaan.

Oproep en advies Skal
Bedrijven worden opgeroepen bovengenoemde producten aanvullend te analyseren op fosforigzuur en melding te maken bij Skal als ze het middel aantreffen.

Voor meer informatie: info@skal.nl en www.skal.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.