Tesco zoekt alternatieven, omdat sommige fruitsoorten niet geschikt zijn voor veganisten

E-commerce in Spanje was in 2021 € 57,7 mld waard
De Spaanse e-commerce was in 2021 meer dan € 57,7 mld waard. Dit was een groei van 11,7% in vergelijking met een jaar eerder. Een groot deel van deze groei kwam van grensoverschrijdende verkopen. In het vierde kwartaal van 2021 bereikte de e-commerce in Spanje een totaal van
€ 16,9 mrd, een groei van 15,8% ten opzichte van het jaar ervoor. Dit blijkt uit de laatste gegevens op de website van de Spaanse Nationale Commissie voor Markten en Bevoegdheid (CNMC).
Bron: ecommercenews.eu 

Russische retailer Magnit rapporteert winst- en omzetstijging 
Magnit rapporteerde een omzet- en winstsprong in de eerste helft van dit jaar, gestimuleerd door een sterke omzetgroei die naar eigen zeggen is versneld in het derde kwartaal. Magnit zei dat de netto-inkomsten in de eerste helft van 2022 met 39,6% stegen tot € 539 mln, voornamelijk gedreven in het tweede kwartaal door eenmalige effecten van wisselkoerswinsten op importactiviteiten en rente-inkomsten op bankdeposito's.
Bron: reuters.com 

Italië: Despar Sardegna werkt samen met Everli voor bezorging van levensmiddelen
De Italiaanse regionale supermarkt en dochteronderneming van Abbi Group, Despar Sardegna, is een samenwerkingsverband aangegaan met online shopping marktplaats Everli. De samenwerking, die in eerste instantie actief is in drie winkels in de regio Cagliari (Cagliari, Quartu Sant'Elena en Selargius), zal consumenten de mogelijkheid bieden om te kiezen uit een behoorlijk aantal SKU's, oftewel 20% van het assortiment in de winkels.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Aldi sluit zich aan bij Too Good To Go
Aldi heeft zich aangesloten bij voedseloverschotten-app Too Good to Go in zijn nieuwste poging om voedselverspilling tegen te gaan. In het kader van het programma worden producten die beschadigd zijn of waarvan de uiterste verkoopdatum nadert, gebundeld in "magische zakken" die klanten voor € 3,91 per stuk via de app kunnen kopen voordat ze in de winkel worden opgehaald. De precieze inhoud van de zakken blijft een verrassing tot ze worden opgehaald, maar ze bevatten allemaal minstens € 11,84 aan boodschappen.
Bron: talkingretail.com 

Kroatië: Studenac opent zijn eerste pop-up store
De Kroatische supermarktketen Studenac heeft zijn eerste pop-up store geopend in Camp Sirena in Novigrad. De winkel, die begin augustus van start ging, zal tot eind oktober op deze locatie blijven. De winkel heeft een hypermodern design dat optimaal gebruikmaakt van kleinere ruimten om een comfortabele winkelervaring te bieden. De winkel is mobiel en kan worden verplaatst op basis van de wensen van de klanten.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Tesco zoekt alternatieven omdat sommige fruitsoorten niet geschikt zijn voor veganisten
Tesco, de grootste retailer van het Verenigd Koninkrijk, heeft kritiek gekregen op de etikettering van een deel van zijn fruit als ongeschikt voor veganisten. Tesco is nu op zoek naar alternatieven voor de was die na de oogst op sommige van zijn fruit wordt aangebracht omdat deze schellak bevat, een hars die wordt afgescheiden door een insect op bomen in de bossen van India en Thailand. Tesco heeft bevestigd dat zijn sinaasappelen als niet-vegan worden geëtiketteerd vanwege de toepassing van de bijenwas na de oogst in het productieproces. Dit betekent dat consumenten die een veganistisch dieet volgen, de schil van sinaasappelen niet in hun keuken kunnen gebruiken. Voor sommige ander citrus, waaronder citroenen en lime, geldt dit ook.
Bron: retailgazette.co.uk 

Zweden: ICA Gruppen rapporteert 'stabiele prestaties' in tweede kwartaal
ICA Gruppen heeft een omzetgroei van 6,7% gemeld, tot € 3,3 mld, in het tweede kwartaal van haar boekjaar. In een trading update omschreef het bedrijf de prestaties als 'stabiel' in een 'uitdagende wereld' waar hoge inflatiedruk en macro-economische onzekerheid op het kwartaal wogen.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven