Uitstoot van broeikasgassen fors naar beneden bij Fresh Del Monte

Fresh Del Monte kondigt verheugd aan dat het opmerkelijke stappen heeft gezet op weg naar de doelstellingen voor 2030 waartoe het bedrijf zich heeft verbonden met het Science Based Targets-initiatief (SBTi). Die doelen worden steeds urgenter nu de VS en landen over de hele wereld intense hittegolven en droogte ervaren. De wereldwijde leverancier van groenten en fruit heeft zich in 2020 verbonden aan SBTi en heeft zijn uitstoot van broeikasgassen voor domein 1 en 2 al met 22% verminderd in vergelijking met de basislijn van 2019 door middel van operationele verbeteringen, waaronder de aankoop van zes efficiëntere schepen die voldoen aan strenge emissievoorschriften.

Met de nieuwe schepen verwacht Fresh Del Monte bijna 19.000 ton brandstof per jaar te besparen. Er is ook een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van broeikasgassen gerealiseerd in veel van de faciliteiten van het bedrijf, waaronder de pluimveeactiviteiten van NPC, een dochterbedrijf van Fresh Del Monte. Momenteel is het bedrijf slechts 5,5 procentpunt verwijderd van zijn doelstellingen voor 2030, namelijk een vermindering van de uitstoot met 27,5%, een doel dat het wil overtreffen.

Met de nieuwe schepen verwacht Fresh Del Monte bijna 19.000 ton brandstof per jaar te besparen.

"We zien de effecten van klimaatverandering en opwarming van de aarde al geruime tijd en gezien de huidige weersomstandigheden waarmee de wereld wordt geconfronteerd, is de urgentie om de groeiende klimaatcrisis aan te pakken groter dan ooit", zegt Hans Sauter, Chief Sustainability Officer en senior vice-president Onderzoek en Ontwikkeling bij Fresh Del Monte. "We zijn trots op de acties die we hebben ondernomen om onze SBTi-doelen te bereiken en we willen nu ook anderen aanmoedigen om mee te doen aan de strijd om de klimaatverandering te vertragen en de gezondheid van onze planeet en haar natuurlijke hulpbronnen te helpen behouden en beschermen."

Fresh Del Monte, dat ook grote vooruitgang heeft geboekt met verschillende andere duurzaamheidsinitiatieven, gaat dit najaar zijn Duurzaamheidsrapport 2021 uitbrengen over de vorderingen en prestaties van het bedrijf, zodat ook andere ondernemingen zich kunnen inspireren om een duurzamere wereld op te bouwen.

Voor meer informatie:  
Suzette Herrera 
Fresh Del Monte
suzette@rockorange.com 
https://freshdelmonte.com/  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven