Edwin van Eijndhoven van Gebr. van Aarle:

"Zachtfruit, met name aardbeien, deze week flink gestegen in prijs, beschikbaarheid steenfruit het hele seizoen al lastig"

Tholen - Het warme weer doet de fruitverkoop volgens inkoper Edwin van Eijndhoven van Gebr. van Aarle uit Schijndel goed. "Bij regenachtige zomers verkoop je toch een stuk minder. Zeker het zomerfruit, vindt nu makkelijk zijn weg, net als de tomaten, sla en komkommers."

"Je ziet dat de beschikbaarheid van sommige producten beperkt is, maar vooralsnog krijgen we alle producten wel in huis. Het zachtfruit is deze week flink opgelopen in prijs, voornamelijk de aardbeien, wat niet slecht is voor de teler, want het is ook een periode erg minimaal geweest wat de prijs betreft. Van het steenfruit is de beschikbaarheid het hele seizoen al lastig. Ook watermeloenen zijn beperkt beschikbaar, al zie je dat de hoge prijs wel een beetje een remmend effect heeft op de verkoop. Nederlandse pruimen zijn er eveneens een stuk minder, ook die zijn goed aan de prijs", vervolgt de inkoper.

"Het Hollandse kersenseizoen is voorbij, maar het is een kwalitatief mooi seizoen geweest. Wij bieden nu ook Canadese kersen aan. Daar is altijd wel vraag naar, ondanks dat de prijzen van de gevlogen kersen een stuk hoger liggen dan van het Hollandse product ", aldus Edwin. De AGF-specialisten vormen nog altijd een belangrijke klantengroep bij Van Aarle. Een gedeelte van de specialisten kiest er volgens de inkoper altijd nog wel voor om op vakantie te gaan en de zaak een paar weken te sluiten. "Deze ondernemers hebben geen mogelijkheid om diverse redenen om de winkel open te houden, maar moeten toch weer even de batterij opladen. Dat is niet echt veranderd ten opzichte van andere jaren."

Hoewel de omzet van de detaillisten ten opzichte van het corona- niveau wel wat is afgezwakt, ligt de verkoop volgens Edwin gemiddeld wel op een hoger niveau dan de jaren voor corona. "Wel ben ik erg benieuwd hoe het financiële plaatje van de huishoudens er de komende tijd uit gaat zien als iedereen zijn afrekeningen krijgt en de energiecontracten aflopen. De inflatie is momenteel torenhoog, maar goed, we zijn vaker positief verrast."

Voor meer informatie:
Edwin van Eijndhoven
Gebr. van Aarle
Tel: +31 (0)73 5441919
Edwin@aarlegebrs.nl
www.gebrsvanaarle.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven