Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Van oude aardappelen kun je topkwaliteit friet maken"

Bij frietaardappelen gaat het tegenwoordig bijna als met suikerbieten. De fabriek wil ze op een vooraf bepaald tijdstip hebben. En dat kan zomaar een jaar na de oogst zijn. Zo schrijft AD.  "We telen onder contract met de afnemer. Die bepaalt wanneer wij moeten leveren. Deze frietaardappelen van 2021 hebben elf maanden in een mechanische koeling gelegen. Ja, ze zijn dan nog steeds goed van kwaliteit. Frietfabrieken geven er zelfs vaak de voorkeur aan, omdat de kwaliteit doorgaans gelijkmatiger is dan van de nieuwe oogst die van het land komt. Voor levering worden de aardappelen ook altijd bemonsterd", aldus teler Tonis Boot.

Lees hier het volledige artikel van AD

Publicatiedatum: