Ocado Group handhaaft vooruitzichten voor volledig jaar

VK: De kleinste Co-op is geopend in een dorp in Noord-Wales
De kleinste Co-op van het VK is geopend in een dorp in Noord-Wales. De retailer heeft de pop-up winkel in Rhos-on-Sea geopend. Dit na een brand in de Co-op supermarkt in het dorp op 17 mei.
Bron: dailypost.co.uk 

VK: Ocado handhaaft vooruitzichten voor volledig jaar, zelfs als M&S jv eerste-helft verlies aanjaagt
Ocado Group, het Britse online supermarkt- en technologiebedrijf, handhaafde zijn vooruitzichten voor het volledige jaar die in mei werden verlaagd toen het in de eerste helft van het jaar verlies leed als gevolg van een daling van de omzet bij zijn retail-joint venture met Marks & Spencer. De groep zei dat het een verlies vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) van € 16 mln in de zes maanden tot 29 mei, tegenover een winst van € 71 mln in dezelfde periode van zijn 2020-21 jaar. De Ocado Retail venture zag een € 85,4 mln daling van de EBITDA als gevolg van een 8% daling van de omzet en de kosteninflatie.
Bron: reuters.com 

Nederlandse retailer Jumbo ziet omzet stijgen in 'turbulente' eerste helft
Jumbo heeft in de eerste helft van zijn boekjaar een omzetstijging van 1,6% gemeld tot € 5,4 mld, in wat volgens het concern een 'turbulente' periode was. Tijdens de verslagperiode heeft de groep zijn expansie op de Belgische markt voortgezet met de opening van vier winkels. De groep hoopt tegen het einde van dit jaar een netwerk van 27 Belgische verkooppunten te exploiteren.
Bron: esmmagazine.com 

Aldi UK creëert volgend jaar 1.000 banen in de logistiek
De Britse tak van de Duitse discounter Aldi zal in de komende 12 maanden 1.000 logistieke banen creëren in het Verenigd Koninkrijk, zo heeft het bedrijf gezegd. Aldi UK, de op vier na grootste supermarktgroep van Groot-Brittannië met meer dan 960 winkels, zei dat het zijn distributie-, transport- en onderhoudsteams in zijn 11 regionale distributiecentra zou uitbreiden.
Bron: reuters.com 

Ierland: Werknemers Dunnes Stores eisen 7,7% loonsverhoging
De werknemers van Dunnes Stores hebben een loonvordering ingediend bij het bedrijf en eisen loonsverhogingen, extra vakantiedagen, verbeteringen aan de kortingsregeling voor het personeel en het creëren van voltijdbanen. De werknemers beroepen zich op de gestegen kosten van levensonderhoud en de positieve bijdrage van het personeel aan het bedrijf tijdens de pandemie.
Bron: rte.ie 

VK: Dole Sunshine biedt meer 'Fruit In Juice'-bekers
De Dole Sunshine Company heeft haar assortiment 'Fruit in Juice'-bekers in het Verenigd Koninkrijk uitgebreid met twee nieuwe varianten. De nieuwe smaken, Mango en Peer, zijn een aanvulling op de bestaande vijf varianten, die allemaal 100% fruit in sap bevatten zonder toegevoegde suiker en met minder dan 100 calorieën per portie. De nieuwe varianten, die verkrijgbaar zijn in verpakkingen van vier (€ 2,57) in de Britse supermarkten en convenience-kanalen, kunnen nu onderweg worden geconsumeerd, op kantoor of in de koelkast of kast worden bewaard voor een later tijdstip.
Bron: kamcity.com 

Asda introduceert nieuwe advieswinkel voor geldbesparend advies nu uit onderzoek blijkt dat ouders moeite hebben om de vakantiekosten van hun kinderen te betalen
De winkel is het nieuwste initiatief van Asda om klanten te helpen besparen op hun essentiële levensbehoeften, zodat ze meer geld overhouden om aan andere dingen uit te geven. Het volgt op de introductie van 'Just Essentials', een nieuw assortiment van bijna 300 budgetvriendelijke producten in alle winkelcategorieën, waaronder groenten en fruit, vlees, vis en gevogelte, ontworpen om klanten te laten genieten van voedzame voeding binnen een budget.
Bron: corporate.asda.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven