Kazidomi neemt Franse concurrent Smartfooding over

Amazon krijgt Britse belastingkorting van € 1,1 mln omdat winst met 60% stijgt tot € 239 mln
De Britse divisie van Amazon kreeg vorig jaar een belastingkrediet van iets meer dan € 1,1 mln van HM Revenue and Customs, ondanks het feit dat de winst van de online retailer met bijna 60% steeg tot € 239 mln. Het belastingvoordeel maakte deel uit van € 1 mln aan belastingkredieten die Amazon kreeg van overheden in heel Europa, tegenover € 56 mln een jaar eerder, volgens de rekeningen van de in Luxemburg gevestigde divisie van het Amerikaanse bedrijf.
Bron: theguardian.com 

Italië: Selex ziet omzet stijgen met 4,3% in boekjaar 2021
De Italiaanse retailgroep Gruppo Selex rapporteerde een totale omzet van € 16,9 mld in zijn boekjaar 2021, een stijging van 4,3% ten opzichte van 2020. In december vorig jaar voorspelde het bedrijf nog een omzet van €v16,7 mld voor heel 2021, wat een groei zou betekenen van 3,1% ten opzichte van 2020.
Bron: esmmagazine.com 

Ocado Retail-baas Melanie Smith vertrekt volgende maand bij bedrijf
Ocado Group, het online supermarkt- en technologiebedrijf, heeft gezegd dat Melanie Smith, de CEO van zijn Ocado Retail joint venture met Marks & Spencer, het bedrijf eind volgende maand zal verlaten.
Bron: reuters.com 

Portugal: Continente sluit zich aan bij nieuwste initiatief van Too Good To Go
Retailer Continente, onderdeel van retailgroep Sonae MC, heeft zich aangesloten bij het nieuwe initiatief 'Observar, Smeirar, Tavar' (Kijk, Ruik, Proef) van voedselverspilling-preventie-app Too Good To Go.
Bron: esmmagazine.com 

Boodschappenapp Yuu werkt samen met Gophr om bezorging binnen 1 uur te garanderen
De Schotse boodschappenapp Yuu heeft een samenwerking aangekondigd met het on-demand bezorgnetwerk Gophr, dat dagelijkse boodschappen in Glasgow binnen 60 minuten gaat bezorgen. Hiermee wil Yuu de opkomst van 'dark stores' (verkooppunten die zich uitsluitend richten op online winkelen) in Schotland een halt toeroepen.
Bron: talkingretail.com 

VK: Dobbies dumpt Sainsbury's voor Waitrose foodhall samenwerking
Dobbies Garden Centre's is een nieuw partnerschap aangegaan met Waitrose nadat supermarktleverancier Sainsbury's zich terugtrok uit de leveringsdeals. Als gevolg van de samenwerking zal Waitrose nu Dobbies klanten voorzien van een reeks van hoge kwaliteit levensmiddelen en dagelijkse benodigdheden in meer dan 50 tuincentra in het Verenigd Koninkrijk.
Bron: grocerygazette.co.uk 

Kazidomi neemt Franse concurrent Smartfooding over
De Franse markt wordt steeds belangrijker voor Kazidomi: de Brusselse biologische webshop heeft zijn Franse concurrent Smartfooding overgenomen, inclusief diens biologische babyvoedingswinkel Graine de bonne santé.
Bron: retaildetail.eu 

Sainsbury’s investeert € 1,1 mln in het eerste startersprogramma voor door Zwarten geleide bedrijven in de Britse retail
Sainsbury's heeft de presentatie aangekondigd van een gratis 16 weken durend startersprogramma voor Black-led start-up bedrijven, met een toezegging van € 1,1 mln om hun overgang naar de supermarktschappen te ondersteunen. Het programma, dat is opgezet en wordt uitgevoerd in samenwerking met Foundervine en Mission Ventures, staat open voor ondernemende bedrijven in de voedings- en drankensector die willen groeien, maar die te maken hebben met een van de vele obstakels die hen kunnen tegenhouden.
Bron: about.sainsburys.co.uk

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven