Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zimbabwe: Citrusproject levert bijdrage aan voedselzekerheid

Het grote citrusproject in het Shashe Irrigation Scheme in Beitbridge, in de provincie Matabeleland South, heeft een oase van hoop geschapen voor 186 kleinschalige telers. Beitbridge is overwegend een droog gebied, dat wordt gekenmerkt door weinig regenval en regelmatig terugkerende droogte. Maar ondanks de geografische ligging zijn de telers erin geslaagd hun droom om succesvolle citrustelers te worden, waar te maken.

Zij hebben 66 hectare land, dat vroeger braak lag, omgevormd tot een bloeiende citrusplantage, die ook werkgelegenheid heeft gegenereerd voor de plaatselijke gemeenschap.

Door hun inspanningen kunnen de telers een belangrijke bijdrage leveren aan de voedselzekerheid van het land, in lijn met de Agriculture and Food System Transformation Strategy (2020-2025), die erop is gericht dat Zimbabwe in 2025 een land- en tuinbouweconomie van ruim 8 mld euro zal hebben bereikt.

Bron: chronicle.co.zw

 

Publicatiedatum: