Kwartaalomzet Sainsbury's -4%

Kroatië: Spar investeert € 19,9 mln in ultramoderne hypermarkt
Spar Kroatië heeft een nieuwe Interspar Hypermarkt van 3.000 m2 geopend in de stad Velika Gorica, ten zuiden van Zagreb. Hoogtepunten van de winkel zijn de uitgebreide versafdeling met de nadruk op vers vlees, groenten en fruit, vis, bakkerijproducten en een uitzonderlijk aanbod van non-foodproducten, die bijdragen aan de premium winkelervaring.
Bron: spar-international.com 

Denemarken: Aldi gaat zich richten op herstructureringsplan plan in 2022
Aldi Denemarken heeft aangekondigd dat het zich in het lopende boekjaar zal blijven richten op zijn herstructureringsplan na een uitdagend 2021. De bruto-omzet van Aldi Denemarken bedroeg in heel 2021 € 630 mld. De prestaties van het bedrijf werden beïnvloed door de uitbreiding van het winkelnetwerk en moderniseringsinspanningen, een interne organisatorische verandering en de pandemie.
Bron: esmmagazine.com 

Polen: Allegro benoemt Roy Perticucci als nieuwe algemeen directeur
Het Poolse e-commerce bedrijf Allegro zei dat Roy Perticucci Francois Nuyts zal vervangen als algemeen directeur vanaf 1 september. Nuyts, ook directeur van het moederbedrijf Allegro.eu, zal op 31 augustus ontslag nemen uit beide functies.
Bron: reuters.com 

Kwartaalomzet Sainsbury's daalt met 4% door bezuinigingen Britse consumenten
De Britse supermarkt Sainsbury's waarschuwde dat de financiële druk op consumenten dit jaar "alleen maar zal toenemen" nadat het een daling van de onderliggende kwartaalomzet met 4% rapporteerde, als gevolg van de dalende vraag naar algemene producten. Door de stijgende inflatie en het feit dat klanten minder uitgeven, daalde de verkoop van levensmiddelen met 2,4% in de 16 weken tot 25 juni, terwijl de algemene verkoop van non-foodproducten met 11,2% daalde. Sainsbury's handhaafde zijn winstverwachting voor het hele jaar van € 733 mln tot € 803 mln, een daling van € 849 mln in 2021-22.
Bron: reuters.com 

België: Vernieuwde OKay Oedelem heropent op 6 juli als duurzame buurtsuper
Op woensdag 6 juli heropent OKay Oedelem zijn deuren na een grondige facelift te hebben ondergaan. Dankzij het frisse en moderne interieur kunnen klanten van OKay Oedelem nu nog makkelijker hun weg vinden in het brede assortiment van AGF-producten. "In de vernieuwde freshmart kan ons brede aanbod van verse groenten en fruit helemaal tot zijn recht komen," zegt winkelmanager Letitia Rowies.
Bron: press.colruytgroup.com 

Dino Polska meldt toename groei nieuwe winkels
De Poolse retailer Dino Polska heeft in de eerste helft van 2022 162 winkels geopend, tegenover 150 in dezelfde periode vorig jaar, zo meldt het in een verklaring. Het totale winkelnetwerk van de groep omvat nu 1.975 winkels, vergeleken met 1.622 in dezelfde periode vorig jaar.
Bron: esmmagazine.com 

Zwitserland: Migros gaat duurzaamheid van productverpakkingen beoordelen
De Zwitserse supermarktketen Migros is van plan om het gebruik van zijn M-Check duurzaamheidsevaluatieschaal uit te breiden om de duurzaamheid van productverpakkingen te beoordelen. Migros verwacht dat tegen eind 2022 de verpakkingsbeoordeling beschikbaar zal zijn voor meer dan 300 SKU's.
Bron: esmmagazine.com 

Żabka opent 50e Nano-vestiging in de Poolse Norblin-fabriek
De Poolse retailer Żabka heeft aangekondigd dat het zijn 50e Nano-conceptwinkel heeft uitgerold in de Norblin Fabriek in Warschau. De Norblin Fabriek is een multifunctioneel complex in het centrum van het district Wola in Warschau met een oppervlakte van 65.000 m2.
Bron: esmmagazine.com 

Mexicaans Femsa koopt Zwitserse winkelketen Valora voor € 1 mld in Europa
Het Mexicaanse bottel- en retailbedrijf Fomento Economico Mexicano (Femsa) heeft aangeboden de Zwitserse kiosk-operator Valora te kopen voor € 1 mld in contanten, als onderdeel van zijn expansiebeleid in Europa.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven