Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Theeteler in kas trekt nieuwe investeerders aan

De Nederlandse theeteler LocalTea heeft met Fair Capital Impact Fund en DOEN Participaties twee nieuwe investeerders aangetrokken. Het bedrijf uit Zundert, dat theestruiken in kassen teelt, zag eerder de oprichters van de Vegetarische Slager al investeren. 

Het is LocalTea gelukt om de theeplant winterhard en lokaal te telen, en met de ontwikkeling van deze unieke plant kan er overal in Europa thee geteeld worden. Dankzij deze nieuwe investering kan LocalTea verder uitbreiden.

Op dit moment teelt men theestruiken in kassen in Nederland en België. De thee is te vinden bij verschillende retailers zoals Jumbo, Coop, Plus, Delhaize, Sligro, Makro, Holland&Barret en Crisp. 

Vorig jaar dachten de telers via deelname aan een tv-programma ook investeerders aan zich te binden. Dat pakte uiteindelijk toch anders uit, zo vertelde Dionne Oomen afgelopen najaar aan De Ondernemer


Johan Jansen (oprichter) en Wouter Eckelmans (nieuwe CEO)

Nieuwe directeur
Per april is Wouter Eckelmans aangesteld als directeur van LocalTea. Hij neemt het stokje over van oprichter Johan Jansen. Eckelmans brengt jarenlange ervaring en kennis mee in marketing, sales en general management bij gerenommeerde bedrijven als Unilever en Douwe Egberts/Pickwick. "LocalTea is een echte gamechanger voor de prachtige theecategorie. Het concept heeft ontzettend veel potentie en gelaagdheid. De duurzaamheidsimpact die we kunnen maken is indrukwekkend en uniek! Daarbovenop kunnen wij ook echt ambachtelijke kwaliteitsthee maken en onze consument een heel andere theebeleving laten ervaren", aldus Wouter. 

Johan vult aan: "Samen maken we het verschil, samen met een complementair team, shareholders, stakeholders en alle theedrinkers. Ook binnen het bedrijf kan ik het niet alleen. Mijn persoonlijke ambitie en drive komen uit ‘van niets iets maken met een oplossing bedacht vanuit de natuur oftewel driven by nature’. Nu kom ik daar nauwelijks meer aan toe en ben dan ook erg blij dat we samen met Wouter Eckelmans LocalTea naar het volgende hoofdstuk kunnen brengen. Ik blijf betrokken bij LocalTea en zal de operationele en innovatieve rol blijven vervullen."

Voor meer informatie:
LocalTea
info@localtea.com
www.localtea.com 

Publicatiedatum: