Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
opbrengst van bijna 90 miljoen euro

Greenyard voltooit vastgoedtransactie met Amerikaanse vastgoedinvesteerder W.P. Carey

Greenyard bevestigt de voltooiing van de eerder aangekondigde lease-and-lease-back transactie van haar Greenyard Prepared-site in Bree, met vastgoedinvesteerder W.P. Carey Inc.. De site in Bree,
maakt deel uit van Greenyards Long Fresh segment en blijft operationeel in een ‘business-as-usual’-modus. De transactie zorgt na belastingen, voor een opbrengst van € 89,9 miljoen. Die som wendt Greenyard volledig aan voor de vrijwillige terugbetaling van haar bankschulden.

Door haar model van nauwe samenwerkingen met verschillende stakeholders uit de toeleveringsketen is Greenyard op een stabiele maar wendbare manier omgegaan met economisch uitdagende tijden. Dat toonde de solide resultaten al aan in het Greenyard Jaarverslag 21/22. De winstgevendheid verbeterde tot €166,5 miljoen Aangepaste EBITDA met een netto-inkomen van €16,9 miljoen.

"De transactie zorgt voor een waaier aan financieringsmogelijkheden. Naast het vrijwaren van onze financiële stabiliteit voor de toekomst, creëert het ook meer groeimarge in lijn met Greenyard’s strategische plannen," zegt Geert Peeters, CFO bij Greenyard

Publicatiedatum: