Witte suikermaïs na 20 jaar veredeling in het schap

Amaize suikermaïs is een ras van witte maïs met een uitgesproken pop, knapperigheid en 'echte maïs'-smaak. Amaize, ook wel 'The Best Corn You'll Ever Eat' genoemd, werd ontwikkeld met behulp van traditionele methoden via een proces dat hybridisatie wordt genoemd. Crookham Company, de ontwikkelaars van Amaize, hebben meer dan 20 jaar besteed aan het testen van meer dan 10.000 variaties van maïs om de zoete crunch te bereiken.

"Ons team was op zoek naar de perfecte zoete maïs," zegt George Crookham, CEO van Crookham Company. "Onze Amaize maïs staat bekend om zijn heerlijke smaak, textuur en zoetheid, en heeft daarmee een massale afzetmarkt gecreëerd voor consumenten en retailers."

De eetkwaliteit en de gezondheidsvoordelen van Amaize zijn complementair aan die van traditionele maïs, waardoor het een ideale groente is voor het zomerseizoen. Dit zeldzame witte maïsras is van nature zoet en knapperig.

De witte maïs is officieel verkrijgbaar bij geselecteerde retailers in de VS zoals Harps, Homeland, Tops, Raley's, Lunds & Byerlys en Reasor's van mei tot september.

Voor meer informatie:
Shelby Ralston
Amaize
Shelby@goldensuninsights.com 
www.amaizesweetcorn.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven