Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hongaarse voedselprijzen zijn op twee na hoogste in de EU

Hongarije heeft de op twee na hoogste prijsstijging voor onbewerkte goederen in de Europese Unie. Een recent verslag van Eurostat bevestigde dat de binnenlandse prijsstijging de op twee na hoogste in de EU is. Econoom Márton Nagy merkte op dat boodschappen doen in Hongaarse supermarkten een jaar geleden aanzienlijk goedkoper was dan in veel EU-landen. Volgens dailynewshungary.com gaat het GKI Economy Research ervan uit dat de recordlage forint en de verhoging van het minimumloon de oorzaken zijn van de omhoogschietende voedselprijzen in Hongarije.

Het regeringsdecreet over "belastingen op extra winst" zal de belasting op uitzendarbeid aanzienlijk verhogen. Uitzendwerk is gebaseerd op vereenvoudigde arbeidsregels in de Hongaarse wetgeving, en omvat vier categorieën: seizoensarbeid in de land- en tuinbouw, seizoensarbeid in de toeristische sector, niet nader gespecificeerd tijdelijk werk, en acteerwerk als figurant in de filmindustrie.

Het regeringsdecreet tot instelling van de "belasting op bijverdiensten" wijzigt de belastingdruk op deze categorieën met ingang van 1 juli 2022. De belasting op de tewerkstelling van seizoenarbeiders in de land- en tuinbouw en de toeristische sector wordt verdubbeld van 1,27 euro per persoon per dag tot 2,54 euro per persoon per dag.

Bron: agroberichtenbuitenland.nl

Publicatiedatum: