Pieter Pot breidt uit naar Wallonië

Gorillas verlaat België deze maand
Nog maar een week geleden ontkende Gorillas formeel dat er een beslissing over een vertrek uit België was genomen. De speler in de snelhandel gaf toe enkele opslagplaatsen te sluiten, maar zei zeker actief te blijven in zowel Antwerpen als Brussel. Gesprekken met de vakbonden deden echter anders vermoeden, want de bezorgdienst zei wel degelijk zo snel mogelijk uit België te willen vertrekken. De 240 werknemers (Gorillas werkt met echte arbeidscontracten en niet met freelancers) krijgen bijna het dubbele van de wettelijke ontslagvergoeding, zo meldt de Belgische krant De Standaard.
Bron: retaildetail.eu 

Producttekorten kosten supermarkten miljoenen aan gederfde inkomsten
In de afgelopen maanden heeft de wijdverspreide verstoring van de toeleveringsketens geleid tot uitverkochte schappen in supermarkten in heel West-Europa. Uit nieuwe gegevens van NielsenIQ blijkt dat in Frankrijk, Spanje en het VK in 2022 ongeveer 4% van de FMCG-producten gemiddeld vier dagen niet op voorraad was in de schappen, wat retailers miljoenen aan gederfde inkomsten kost. Dan Sutton van Retail Collaborative Solutions bij NielsenIQ: "Hoewel een out-of-stock percentage van 4% misschien klein lijkt, is de waarde in gemiste omzet die dit vertegenwoordigt enorm. De 4,4% out-of-stock rate in Frankrijk resulteerde in € 851 mln aan gemiste omzet, terwijl in het VK dit cijfer van 4% neerkomt op ongeveer € 1,1 mld aan gemiste omzet."
Bron: kamcity.com 

Pieter Pot breidt uit naar Wallonië
De Nederlandse verpakkingsvrije websupermarkt Pieter Pot is begonnen met leveringen in Brussel en Wallonië, een half jaar na de uitbreiding naar Nederlandstalig België. Binnenkort komt er een Franse versie van de website, terwijl Franstalige klanten zich nu al kunnen abonneren.
Bron: retaildetail.eu 

Duitsland: Edeka Nord boekt € 3,8 mld groepsomzet in volledig jaar
De Duitse retailer Edeka Nord heeft voor het boekjaar 2021 een groei van de geconsolideerde groepsomzet met 7,7% tot € 3,8 mld gemeld. De onafhankelijke handelaren van Edeka Nord hebben in het boekjaar een groei van de vergelijkbare omzet van 2,9% gerealiseerd, aldus de groep. Edeka Nord opende in die periode drie nieuwe winkels, nam twee voormalige panden over, verhuisde zes panden en breidde tien verkooppunten uit.
Bron: esmmagazine.com 

VK: City traders wedden op terugval bij supermarktgigant Asda nu het worstelt met enorme schuldenberg en consumentendaling
City traders wedden op een terugval bij supermarktgigant Asda nu het worstelt met een enorme schuldenberg en een inzakkende consumentvraag. De levensmiddelenretailer werd minder dan twee jaar geleden overgenomen door de Blackburn broers Mohsin en Zuber Issa, samen met private equity-bedrijf TDR Capital. De deal, die werd gefinancierd door geld te lenen van zakelijke kredietverstrekkers, heeft het bedrijf achtergelaten met een schuld van ongeveer € 4,6 mld.
Bron: thisismoney.co.uk 

IJslandse en Deense supermarkten klaar voor Thaise delicatessen
Minister van Handel Jurin Laksanawisit leidde een handelsdelegatie naar Denemarken en IJsland om Thaise producten te introduceren, het Koninkrijk te promoten en de klantenkring van het land te vergroten. Hij bezocht de Meny supermarkt, die meer dan 100 verkooppunten heeft in Denemarken en 200 wereldwijd. "We zijn van plan een direct kanaal te openen voor Thaise producten en ze in de schappen te leggen zonder etiketten te veranderen of via tussenpersonen te handelen, wat de kosten zal helpen drukken," zei de minister. "De eerste partij zal kant-en-klare maaltijden, kruiden, biologische levensmiddelen en fruit omvatten. Deze moeten in de komende drie tot zes maanden in de schappen liggen." Jurin nam de delegatie ook mee naar de Kronan-supermarkt in Reykjavik, die 23 filialen in heel IJsland heeft en producten verkoopt die uit China, Vietnam en Thailand zijn ingevoerd. Jurin verwacht kokosmelk, kant-en-klare maaltijden, fruit en biologische voedingsmiddelen in de schappen van Kronan te kunnen toevoegen en heeft het Department of International Trade Promotion opdracht gegeven te coördineren met fabrikanten, exporteurs en de IJslandse supermarkt om zo snel mogelijk Thaise producten in de schappen op te nemen.
Bron: nationthailand.com 

Russische discounter Mere krijgt geen vergunning voor tweede Belgische winkel
Slechts enkele dagen nadat de Russische discounter Mere erin slaagde haar eerste winkel in België te openen, werd haar een vergunning geweigerd om een tweede winkel te openen. Een beroepsprocedure, waarin gevraagd werd om een vergunning voor haar Couvin winkel, heeft niets opgeleverd.
Bron: retaildetail.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven