Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lagere winst voor Colruyt Group over boekjaar 2021/2022

De Belgische Colruyt Group heeft het boekjaar 2021/2022 op 31 maart afgesloten met een omzet van 10,04 miljard euro. In vergelijking met het voorgaande boekjaar nam de omzet met 1,2% toe. Het bedrijfsresultaat viel echter met 28,3% terug tot 375 miljoen. Het supermarktbedrijf sloot het boekjaar af met een nettowinst na belastingen van 288 miljoen. Dat is 30,8% lager dan in het boekjaar 2020/2021.

Colruyt Group is actief in België, Frankrijk en Luxemburg, met meer dan 700 eigen winkels en ongeveer 580 aangesloten winkels. In België gaat het om Colruyt Laagste Prijzen, OKay, Bio-Planet, Cru, Dreamland, Dreambaby, Bike Republic en de geaffilieerde winkels Spar. In Frankrijk zijn er naast Colruyt-winkels ook geaffilieerde winkels van Coccinelle, Coccimarket en Panier Sympa. Solucious en Culinoa leveren foodservice- en retailproducten aan klanten in België.

Colruyt Group verwacht dat de huidige macro-economische context, die wordt gekenmerkt door inflatie, kostenstijgingen en een negatief consumentenvertrouwen, zich zal voortzetten. Het bedrijf verwacht dat het geconsolideerd nettoresultaat exclusief mogelijke eenmalige effecten in het boekjaar 2022/2023 verder zal dalen ten opzichte van het afgesloten boekjaar. Onzekerheid ten gevolge van de geopolitieke situatie kan de resultaatverwachting van het boekjaar 2022/2023 verder beïnvloeden.

Publicatiedatum: