Densuke watermeloenen verkocht voor duizenden dollars

In Japan wordt duur, speciaal gekweekt fruit vaak als geschenk gegeven. Het is daar dat watermeloenen het equivalent van honderden - of zelfs duizenden - dollars kunnen opbrengen.

Een van de zeldzaamste en duurste vruchten die in Japan te vinden zijn, is de Densuke-watermeloen. Deze wereldberoemde meloenen worden uitsluitend op het eiland Hokkaido geteeld. Omdat de meloenen moeilijk te telen zijn en constante zorg vereisen, zijn de opbrengsten klein; per seizoen wordt slechts een beperkt aantal vruchten geoogst. Densuke meloenen zijn bijna pitloos, hebben een zwarte schil en uitzonderlijk zoet vruchtvlees. Ze kosten gewoonlijk zo'n 250 Amerikaanse dollar. In 2008 werd een Densuke meloen verkocht voor ongeveer 6.100 Amerikaanse dollar; het wordt beschouwd als de duurste watermeloen ooit verkocht.

Hoewel ze uiterst zeldzaam zijn, worden Densuke meloenen niet uitsluitend in Japan verkocht. In 2014 meldde The Toronto Star dat negen kostbare meloenen met een prijs van $199,99 hun weg hadden gevonden naar levensmiddelenwinkels in Toronto via een bedrijf dat gespecialiseerd is in zeldzame vruchten en groenten. Een teler vertelde de Star dat Canadese klanten die speciale vruchten zoals de Densuke meloen kopen, minder om smaak geven en meer om de status die met dergelijke unieke producten wordt geassocieerd.

Bron: tastingtable.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven