Filipijnen hebben genoeg aardappelen, alleen tekort aan frietaardappelen

De aanvoer van lokaal geteelde aardappelen uit de Filipijnen is voldoende; alleen snijaardappelen of het ras dat door fastfoodketens wordt gebruikt om frites te maken zijn getroffen door een wereldwijd tekort, zei een topambtenaar van het ministerie van Landbouw zaterdag.

Ondersecretaris Kristine Evangelista van Landbouw zei in een interview dat het lokaal geteelde aardappelras, dat gewoonlijk op openbare markten en in kruidenierszaken wordt verkocht, een andere textuur en consistentie heeft in vergelijking met het aardappelras waar friet van wordt gemaakt. Zij voegde eraan toe dat fastfoodketens zich ook moeten schikken naar hun internationale franchisegevers wat betreft het aardappelras dat wordt gebruikt om frites te maken.

Het ministerie bevestigde begin deze week dat er een wereldwijd tekort is aan het aardappelras dat wordt gebruikt voor Franse frietjes, wat ertoe leidde dat verschillende fastfoodketens de porties van de snack beperkten, waarbij sommige restaurants tijdelijk de verkoop van grote porties stopzetten.

Bron: gmanetwork.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven