Kingfisher krijgt boost door verkoop 'kweek je eigen' planten

Brits Ocado koopt robotica-startup Myrmex voor € 9,5 mln
De Britse online supermarkt en technologiegroep Ocado is overeengekomen om materials handling robotics start-up Myrmex Inc te kopen voor $ 10,2mln. Ocado verwierf in 2020 een minderheidsbelang in het in Athene gevestigde Myrmex en gaf het de opdracht een systeem te ontwikkelen dat het laden van containers met klantbestellingen op frames automatiseert, klaar voor verzending vanuit de distributiecentra van Ocado. De door Myrmex ontwikkelde "Automated Frameload"-oplossing zal later dit jaar in gebruik worden genomen.
Bron: reuters.com 

VK: Nisa promoot gezondere opties
Nisa heeft een reeks nieuwe aanbiedingen voor verse en gezondere voeding geïntroduceerd om tegemoet te komen aan mensen die op zoek zijn naar lichtere opties. De aanbiedingen omvatten Co-op Kipdijfilets 520g voor € 4,20, Co-op Baby Leaf Salad 115g voor € 1,50 Co-op Zongerijpte Tomaten 400g voor €1.50 en Co-op Zoete Paprika 3pk voor € 2,09. En Nisa's laatste Fresh 3 deal biedt extra besparingen op groente- en fruitlijnen van Co-op met mango's voor € 1,34, sperziebonen 200g voor € 1,16 en tomaatjes 6pk voor slechts € 0,92.
Bron: kamcity.com 

Britse Kingfisher krijgt boost door verkoop 'kweek je eigen' planten
Het Britse Kingfisher (eigenaar van B&Q en Screwfix in Groot-Brittannië en Castorama en Brico Depot in Frankrijk en andere markten) rapporteerde over het eerste kwartaal een aanzienlijk hogere omzet dan vóór de pandemie, mede dankzij de sterke verkoop van 'kweek je eigen' planten en andere tuinproducten. Volgens Kingfisher verkocht B&Q 730.000 stuks groenteplanten, zoals wortelen en erwten, 170.000 stuks tomatenplanten, 160.000 stuks aardbeienplanten en 370.000 stuks kruidenplanten.
Bron: reuters.com 

Britse shoppers voelen zich ongemakkelijker nu inflatie stijgt
Slechts een derde van de Britse huishoudens beschouwt zichzelf nu als verkerend in een 'comfortabele' financiële situatie, terwijl 43% hun situatie omschrijft als 'beheersbaar' en 22% als 'problematisch', zo blijkt uit nieuwe gegevens van Kantar. In de 12 weken tot 15 mei is de omzet van supermarkten in het Verenigd Koninkrijk met 4,4% gedaald, zo blijkt uit de gegevens van Kantar, hoewel de omzet in de meest recente maand met slechts 1,7% is gedaald.
Bron: esmmagazine.com 

Prijzen van sommige levensmiddelen stegen meer dan 20% voor inflatie veroorzaakt door oorlog
Uit een onderzoek van consumentenwaakhond Which? is gebleken dat honderden dagelijkse boodschappen meer dan een vijfde duurder zijn geworden in de twee jaar voorafgaand aan de sterke stijging van de voedselinflatie door de oorlog in Oekraïne. Zo steeg onder meer Asda's huismerk Closed Cup Champignons 250g met 21,4%. Tot de boodschappen met de laagste inflatie behoorden chocolade (1,4%), vers fruit (1,6%), koekjes (1,8%) en groenten (1,9%).
Bron: kamcity.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven