Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Op tijdelijke locatie kunnen we op ons oude niveau draaien"

Herbouw De Terp gestart

Bij biologisch landbouwbedrijf De Terp in Erichem woedde op 23 april een verwoestende brand. Een maand na de brand geeft eigenaar en oprichter Jeroen Robbers aan dat ze een beetje bekomen zijn van de schrik. De grote hoeveelheid hulp die ze hebben gekregen noemt hij ontroerend. Over een paar weken kan De Terp verhuizen naar een tijdelijke locatie, waar ze op het oude niveau kunnen gaan draaien. Op het eigen terrein is de sloop en opruiming gaande. En de herbouw is gestart. Volgend jaar moet de gehele nieuwbouw klaar zijn.

Jeroen: "Vier weken na de grote brand zijn we een beetje bekomen van de schrik. De support en ondersteuning die we hebben ontvangen was groots, motiverend en behulpzaam om met volle vaart de draad op te pakken. Links en rechts worden we geholpen door telers, leveranciers en nog vele andere mensen die zich verbonden voelen met ons werk en missie. Dat is alles bij elkaar echt ontroerend, en een bijzondere ervaring."

Hij geeft aan dat de sloop en opruiming op het terrein aan het Lutterveld nu in volle gang is. "En tegelijkertijd is de herbouw gestart. We willen volgend jaar de gehele nieuwbouw in verbeterde vorm klaar hebben. Over een paar weken verhuizen we naar een tijdelijke locatie, waar we op ons oude niveau kunnen draaien, ook dat is geweldig. Kortom, we staan in de startblokken om onze plek in de keten weer in te nemen en ons pompoenen-werk weer te doen."

De sloop en opruiming zijn in volle gang

Voor meer informatie: jeroen@deterppompoenen.nl en www.deterppompoenen.nl 

Publicatiedatum: