Fellini Patrizio

Een nieuwe verwerkingslijn voor venkel in Italië

Een paar dagen geleden is Azienda 67#, een teeltbedrijf dat opereert onder de vleugels van Fellini Patrizio, begonnen met de oogst van venkel tussen Cesena en Gambettola. De teelt vindt plaats op nauwelijks enkele kilometers van het pakstation, waar Fellini een nieuwe verwerkingslijn heeft geïnstalleerd.

Een deel van de nieuwe verwerkingslijn voor venkel

"De lijn is ontworpen om aan onze behoeften te voldoen en is gebouwd door de firma Sermac. Deze nieuwe lijn stelt ons in staat efficiënter te werken, de productiviteit op te schalen en zorgvuldiger te sorteren", legt Emile Fellini uit.

Azienda 67# bezit 100 hectare, wat Fellini in staat stelt om zelf een breed assortiment groenten te telen en de supply chain, inclusief logistiek, te organiseren.

Emile Fellini op een archieffoto

"In deze periode is ook sla een belangrijk product. Gentilina is een van de meest gevraagde rassen, vooral in het noorden van Italië, terwijl het Romana-type het goed doet in het zuiden van het land. Over het algemeen is de markt vrij vlak, aangezien de opbrengst hoog is. Door het weer liep de oogst eerst wat vertraging op, maar daarna begon het warm te worden en rijpte veel product tegelijkertijd."

De teeltkosten zijn op een zeer hoog niveau beland en volgens Emile bestaat het risico dat veel bedrijven in de sector het niet redden. "Elke cent wordt omgedraaid, want de winstmarges worden steeds kleiner. De klanten moeten echt beginnen te beseffen dat teeltbedrijven niet op break-even of met verlies kunnen blijven werken."

Voor meer informatie:
Fellini Patrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) - Italië
Tel: +39 (0)547 659 777
emile@fellinipatrizio.it 
www.fellinipatrizio.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven