Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ongewoon vroeg heet in delen van Europa en Noord-Afrika

Delen van Europa en Noord-Afrika kampen momenteel met een vroege hittegolf. In Spanje en Marokko werden er talloze hitterecords verbroken. Ook in delen van Frankrijk is het ongewoon warm.

De zomerhitte heeft het zuiden van Spanje al vroeg in het jaar in zijn greep. Vrijdagmiddag gaf de thermometer in de stad Andújar in Andalusië 41,8 graden aan. In Sevilla werd 41,0 graden gemeten en in Cordoba kwam het kwik op 40,6 graden uit. Het waren de eerste veertigers van het jaar.

\Marokko meldde vrijdag de hoogst gemeten temperatuur in de maand mei ooit. Het werd extreem heet met 45,7 graden in Sidi Slimane en 43,4 graden in de havenstad Larache direct aan de Atlantische Oceaan.

Zelfs na zonsondergang koelt het maar weinig af in Zuidwest-Europa en Noord-Afrika. Zo werd er in Jaén, in het zuiden van Spanje, in de nacht naar zaterdag niet kouder dan 27,3 graden. Het is de warmste meinacht voor Spanje ooit gemeten en daarmee werd het vorige record van 26,4 graden in Tenerife uit 2003 overtroffen.

Ook in Frankrijk bleef de hitte de afgelopen dagen toenemen. Zware onweersbuien verdrijven de warmte daar vandaag. Overigens wordt de extreme hitte in Zuidwest-Europa en Noord-Afrika vanaf morgen overal verdreven. Veel koudere lucht breidt zich uit over het continent, waardoor er van veel nieuwe hitterecords de komende tijd geen sprake zal zijn.

Bron: Weer & Radar

Publicatiedatum: