Provid Perú sluit zich aan bij SHAFFE

Provid PerĂº, de Vereniging van Druiventelers van Peru, heeft zich aangesloten bij SHAFFE, de Vereniging van Fruitexporteurs van het Zuidelijk Halfrond.

"We zijn erg blij dat we steeds meer verenigingen en landen aan onze vereniging kunnen toevoegen. Onlangs is Zimbabwe onze rangen komen vervoegen en nu verwelkomen we Provid. Dit toont aan dat het werk dat we tot nu toe hebben geleverd van betekenis is", zegt Nelli Hajdu, algemeen secretaris van SHAFFE.

"We hebben deelgenomen aan een bestuursvergadering van Agap, de Vereniging van Land- en Tuinbouworganisaties van Peru, waar we hebben uitgelegd welke rol SHAFFE voor het zuidelijk halfrond speelt als lid van de Wereldwijde Coalitie van Verenigingen voor Handel in Verse Producten. In Peru, maar ook in andere landen van het zuidelijk halfrond, is er immers grote bezorgdheid als gevolg van de stijging van de kosten van logistiek en grondstoffen, die negatieve gevolgen heeft voor de AGF-sector op mondiaal niveau, het voedselaanbod en de voedselveiligheid", zegt Charif Christian Carvajal, voorzitter van SHAFFE en vertegenwoordiger van Chileense Vereniging van Fruitexporteurs (Asoex).

"Tijdens deze bijeenkomst sprak Provid, een brancheorganisatie die deel uitmaakt van Agap, de wens uit om lid te worden van SHAFFE, wat we uiteraard positief hebben beoordeeld, aangezien we altijd willen groeien in aantal partners en positionering op de markt. We weten dat wanneer problemen gezamenlijk worden aangepakt, het gemakkelijker is om tot oplossingen te komen die de sector als geheel ten goede komen."

Bron: simfruit.cl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven