Franse groentenexporteur Jacob neemt Primeurs de Saint-Malo over

Franse groentenexporteur Jacob in Paimpol heeft onlangs Primeurs de Saint-Malo overgenomen, een filiaal van een andere Franse groothandelaar in AGF-producten Ame Haslé, gevestigd in Melesse en Paimpol. De exporteur en leverancier van AGF-producten bevestigt daarmee de wens om het aanbod van AGF-producten uit te breiden.

Primeurs de Saint-Malo, gevestigd in Paimpol (Côtes-d'Armor) en Melesse (Ille-et-Vilaine), is van eigenaar veranderd. Dit filiaal van de Bretonse handelaar Ame Haslé waar 10 werknemers werkzaam zijn, dat wordt beheerd door France Ame en is overgenomen door Jacob, is gevestigd op de verpakkingslocatie van Paimpol.

Het bedrijf is de belangrijkste exporteur en leverancier van AGF-producten in Bretagne en is eerder dit jaar door Laurent Rio, voormalig directeur van Bio Armor in Plaintel, overgekocht met behulp van geld uit investeringsfonds Caroual Finances. Jacob bevestigt daarmee de wens om het aanbod te consolideren en te diversifiëren. "Primeurs de Saint-Malo is een erkende speler binnen de transportsector van AGF-producten in Frankrijk", vertelt algemeen directeur van Jacob, Florent Doussal waar 25 werknemers werkzaam zijn. Deze overname zal helpen bij het uitbreiden van het volledige productassortiment (inclusief onze kolen en aardappelen) en onze positie bij bij Franse en andere Europese retailers versterken."

Primeurs de Saint-Malo, opgericht in 1996, verhandelt meer dan 50.000 ton groenten en fruit per jaar, waarvan bijna 50% wordt geëxporteerd. Het bedrijf vertrouwt vooral op het eigen productaanbod dat  – dankzij de strategische ligging van het bedrijf in het hart van Bretagne en Normandië en de partnerschappen die het bedrijf heeft met telers in het zuidwesten van Frankrijk – heel breed en divers is.

Net als Jacob is ook Primeurs de Saint-Malo lid van telersvereniging Prince de Bretagne. "Deze overname versterkt onze weloverwogen bedrijfsstrategie", legt Florent Doussal uit. "We willen 'op menselijke schaal' een groep creëren die duurzaam is en respect heeft voor de mannen en vrouwen die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de AGF-sector in Bretagne en de rest van Frankrijk."

Voor meer informatie: 
Jacob SA
jacobsa.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven