Online handelsplatform groothandelsmarkt Rungis gelanceerd

Meer dan drie maanden na de lancering, beleeft de e-commercesite rungismarket.com een succesvolle start en boekt deze nu al veelbelovende resultaten. De site, die is ontworpen in samenwerking met Califrais, STEF en Webhelp, neemt een unieke strategische positie in en biedt het beste van Rungis dankzij een uitgebreide productcatalogus en sterke services met een toegevoegde waarde voor professionals uit de horeca en buurtwinkels in heel Frankrijk.

Meer dan 4.000 bestellingen sinds 15 februari 2022
Dankzij de succesvolle lancering van de site en het succes in de vorm van de eerste (meer dan) 4.000 leveringen, kan rungismarket.com de diverse services die worden aangeboden ook verder ontwikkelen. De catalogus van de e-commercesite telt nu al duizenden producten (bestaande uit zeefruit, kruiden, vlees, fruit, groenten, kazen, biologische en lokale producten) onderverdeeld in 120 categorieën die het hele productaanbod van de internationale MIN-markt van Rungis bestrijken.

Om aan alle behoeften te kunnen voldoen bestaat het aanbod op rungismarket.com niet alleen uit een aantal uiterst bijzondere producten als de BOB-kapoenen uit de Bresse-regio, de zwarte wintertruffel Tuber melanosporum, gerijpte runderribbetjes uit Galicië, maar ook uit de wat gewonere producten. Daarnaast is er een ruim aanbod aan biologische producten en een groeiend aanbod aan lokale producten, als Pork Francilien en fruit en groenten geoogst in een straal van 100 kilometer rond Parijs te vinden.

"Deze virtuele uitbreiding van de internationale MIN-markt van Rungis is een kantelpunt in onze geschiedenis", vertelt Stéphane Layani, voorzitter van de internationale MIN-markt van Rungis. "Het laat ons zien dat we over het vermogen beschikken om ons aan te passen en te innoveren om te voldoen aan de verwachtingen van zowel de groothandelaren als de kopers. De site heeft een enorme potentie en zal voor ons een nieuwe manier zijn om ons unieke karakter en onze knowhow tentoon te spreiden".

"De lancering van het platform is het resultaat van het jarenlang leveren van inspanningen in het hart van de internationale MIN-markt van Rungis en met de klanten in gedachten," legt CEO van Califrais Pierre Lévy uit. "Door onze innovatieve technologieën op de markt in te zetten, geven we het aanbod van AGF-producten een nieuwe dimensie door transacties te vergemakkelijken en het voor alle professionals uit de voedingssector eenvoudig te maken om hun activiteit te ontwikkelen."

Een ecologisch verantwoord initiatief
Het samenvoegen van de bestellingen van de internationale MIN-markt van Rungis is een primeur binnen de e-commerce van AGF- producten voor professionals. Dit initiatief is voor klanten niet alleen een vereenvoudiging, maar ook ecologisch verantwoord, aanzien de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk wordt verminderd. Voor elke klant in de Parijse regio betekent dit initiatief een vermindering van maar liefst 800 ton aan CO² per jaar. De onderdelen van een bestelling via rungismarket.com waarvoor gewoonlijk 6 vrachtwagens moeten worden ingezet, kunnen nu worden gegroepeerd in één enkele bestelling en slechts één voertuig.

Voor meer informatie: 
rungismarket.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven