Morrisons presenteert laatste reddingsoperatie voor noodlijdende McColl's Retail Group

Lidl de enige supermarkt die groeit in Noord-Ierland
Uit gegevens van Kantar blijkt dat de omzet van levensmiddelen in Noord-Ierland in de periode tot 17 april met 6,3% is gedaald. Als we kijken naar de individuele prestaties van de retailers, zien we dat alle grote winkelketens hun omzet op jaarbasis aanzienlijk zagen dalen. Lidl lijkt echter te profiteren van het feit dat consumenten op hun centen letten en was de enige retailer die in het afgelopen jaar groeide (+0,6%).
Bron: kamcity.com 

Spanje: Dia geeft update over transformatiestrategie
De Spaanse retailer Dia heeft een update gegeven van zijn transformatiestrategie die erop gericht is zijn winkels dichter bij de klant te brengen. Het transformatieplan omvat ook een nieuw winkeloperatiemodel, gericht op versheid, dagelijkse bevoorrading en etikettering die transparantie bevordert, inclusief voedings-, herkomst- en duurzaamheidscriteria, met eigen milieukeurmerken. Een andere nieuwigheid in dit stadium is de "Nueva Calidad Dia", een garantiezegel dat zijn eigen merk promoot, voegde de retailer eraan toe. Verse producten, met dagelijkse levering van fruit, vis, vlees, eieren en gekoelde producten, nemen ook een bevoorrechte plaats in in dit gezonde aanbod en met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Morrisons stelt laatste reddingsdeal voor noodlijdende convenience retailer McColl's voor
De supermarktgigant Morrisons heeft een laatste reddingsoperatie voorgesteld voor McColl's Retail Group waarbij het merendeel van de 16.000 werknemers behouden blijft. Sky News heeft vernomen dat Morrisons een voorstel heeft ingediend waarbij de geldschieters van de supermarktketen volledig worden overgenomen en de pensioenregeling wordt beschermd.
Bron: news.sky.com 

Ierland: Mulrines tekent nieuwe contractverlenging van € 8 mln met Lidl
Lidl Ierland heeft aangekondigd dat het een nieuw contract, ter waarde van meer dan € 8 mln, heeft gesloten met Mulrines, een producent van sappen en smoothies uit Donegal. Door de nieuwe multimiljoenenovereenkomst zullen de sappen en smoothies van Mulrines te vinden zijn in de schappen van Lidl-winkels in heel Ierland en Noord-Ierland en in een aantal winkels in Groot-Brittannië.
Bron: checkout.ie 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven