Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India beleeft in maart hoogste temperaturen in 122 jaar

Miljoenen Indiërs hebben te maken met een heftige hittegolf die levens en middelen van bestaan overhoop gooit, zonder dat er echte verlichting in zicht is. "De temperaturen in het land stijgen snel en veel vroeger dan gewoonlijk", zei premier Narendra Modi woensdag tegen de ministers-presidenten van de deelstaten.

Het Indiase Meteorologische Departement (IMD) voorspelt deze week een geleidelijke stijging van de maximumtemperaturen met 2 tot 4°C in de meeste delen van het noordwesten en het centrum van India, met "daarna geen grote verandering meer".

Hoewel hittegolven vaak voorkomen in India, vooral in mei en juni, begon de zomer dit jaar vroeg met hoge temperaturen vanaf maart zelf - de gemiddelde maximumtemperaturen in die maand waren de hoogste in 122 jaar. In die maand begonnen ook de hittegolven.

Het Centrum voor Wetenschap en Milieu, een denktank, zegt dat de vroege hittegolven dit jaar ongeveer 15 staten hebben getroffen, waaronder de noordelijke deelstaat Himachal Pradesh, die bekend staat om zijn aangename temperaturen.

Bron: nationnews.com
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: