Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

India beleeft in maart hoogste temperaturen in 122 jaar

Miljoenen Indiërs hebben te maken met een heftige hittegolf die levens en middelen van bestaan overhoop gooit, zonder dat er echte verlichting in zicht is. "De temperaturen in het land stijgen snel en veel vroeger dan gewoonlijk", zei premier Narendra Modi woensdag tegen de ministers-presidenten van de deelstaten.

Het Indiase Meteorologische Departement (IMD) voorspelt deze week een geleidelijke stijging van de maximumtemperaturen met 2 tot 4°C in de meeste delen van het noordwesten en het centrum van India, met "daarna geen grote verandering meer".

Hoewel hittegolven vaak voorkomen in India, vooral in mei en juni, begon de zomer dit jaar vroeg met hoge temperaturen vanaf maart zelf - de gemiddelde maximumtemperaturen in die maand waren de hoogste in 122 jaar. In die maand begonnen ook de hittegolven.

Het Centrum voor Wetenschap en Milieu, een denktank, zegt dat de vroege hittegolven dit jaar ongeveer 15 staten hebben getroffen, waaronder de noordelijke deelstaat Himachal Pradesh, die bekend staat om zijn aangename temperaturen.

Bron: nationnews.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven