Agrico, Leo de Kock en Nedato onderzoeken mogelijkheden voor samenwerking

Agrico, Leo de Kock en Nedato onderzoeken de mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van verse onbewerkte gangbare tafelaardappelen. Het onderzoek naar mogelijke samenwerking is ingegeven door de toenemende vraag van afnemers naar een integraal aanbod en de structureel gewijzigde behoeften bij consumenten. Onderzocht zal worden of en hoe een mogelijke samenwerking bijdraagt aan het efficiënt en effectief inspelen op de gewijzigde marktomstandigheden en tegelijkertijd oog heeft voor het toekomstperspectief van de tafelaardappeltelers.

Agrico, Leo de Kock en Nedato willen met deze eventuele samenwerking hun positie in tafelaardappelen verbeteren. Zij zien de consumentenbehoefte verder verschuiven van traditionele aardappelgerechten naar veelzijdigere toepassingen. In die ontwikkeling zien de bedrijven ruimte om in te spelen op de steeds bewustere keuze die consumenten daarbij maken door een voortdurende investering in innovatieve aardappelrassen en een verdere verhoging van de kwaliteits klassen. Zij zien meer kansen om dit samen te bereiken dan alleen.

"Wij sturen het beschikbare areaal voor consumptieteelt naar steeds hoogwaardigere rassen en kwaliteitsklassen. Hiermee bieden wij een goed perspectief voor onze telers en stemmen wij het aanbod optimaal af op de gewijzigde vraag van onze afnemers", aldus Jan van Hoogen (Agrico).

Wim van de Ree (Nedato): "Met het bundelen van het aanbod van hoogwaardige kwaliteitsaardappelen en het vermarkten van de volledige opbrengst van onze telers bieden we een goed perspectief  voor deze gespecialiseerde aardappelteelt."

De uitkomst van het onderzoek wordt eind 2022 verwacht. Gedurende het hele proces en ten aanzien van de uitvoerbaarheid van eventuele plannen zal rekening worden gehouden met de relevante wet- en regelgeving, zoals de mededingingsregels.

Voor meer informatie:
Agrico
Duit 15
8305 BB Emmeloord
+31 (0)527 639980
info@agrico.nl 
www.agrico.nl   

Nedato
Jan van der Heijdenstraat 48
3261 LE Oud-Beijerland
+31 (0)186 645 945
info@nedato.nl
www.nedato.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven