Gentse spookkeukenketen Casper haalt € 5 mln op

Deliveroo gaat in beroep tegen Franse uitspraak dat het de rechten van zijn chauffeurs heeft misbruikt
Deliveroo zal in beroep gaan tegen een Franse rechterlijke uitspraak die zei dat het misbruik had gemaakt van de freelance status van zijn chauffeurs, wat resulteerde in een boete van
€ 375.000 en voorwaardelijke straffen en extra boetes voor 2 van zijn voormalige bazen, zei een woordvoerder.
Bron: reuters.com

Kroatische retailer Studenac neemt branchegenoot Kordun over
Studenac, de grootste Kroatische winkelketen gemeten naar aantal winkels, zegt dat het zijn branchegenoot Kordun heeft overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag. De transactie is de voortzetting van de groei van het bedrijf door overnames van de afgelopen paar jaar, zei Studenac in een verklaring.
Bron: seenews.com 

België: Gentse spookkeukenketen Casper haalt € 5 mln op voor zijn buurtvriendelijke aanpak
De toonaangevende Belgische spookkeuken-keten Casper heeft onlangs € 5 mln opgehaald in een Serie A-ronde. De financiering werd geleid door Slingshot Ventures met deelname van serie-ondernemers Jürgen Ingels (Smartfin), Zhong Xu & Jan Hollez (Deliverect). Het bedrijf is van plan om tegen het derde kwartaal van dit jaar uit te breiden naar Nederland en Frankrijk, alvorens naar Luxemburg te gaan en verdere internationale sprongen te maken.
Bron: eu-startups.com 

Polen: Eurocash ziet omzet met 3% stijgen in boekjaar 2021
De Poolse retailer Eurocash Group rapporteerde een omzetgroei van 3% jaar-op-jaar tot € 5,7 mld in zijn boekjaar 2021. De EBITDA, exclusief afschrijvingen in het retailsegment, bleef gelijk aan het jaar ervoor op € 168,4 mln, merkte de retailgroep op.
Bron: esmmagazine.com 

Roemenië: Freshful online supermarkt overweegt uitbreiding
ZFEnglish meldde dat Freshful, een online hypermarkt die onlangs werd toegevoegd aan de e-commerce platform groep van eMAG, kijkt naar steden met meer dan 300.000 inwoners voor uitbreiding en mogelijke agri-investeringen overweegt om zijn eigen producten te produceren voor de verkoop. Het stroomlijnen van de winkelervaring en het analyseren van tendensen en klanten behoren echter tot de belangrijkste adviezen die Andrei Popescu, algemeen directeur van Freshful, geeft aan mensen die van plan zijn een bedrijf op dit gebied te starten.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl 

Just Eat Takeaway weegt verkoop Grubhub nu pandemische boost wegebt
Europa's grootste maaltijdbezorger Just Eat Takeaway.com overweegt de Amerikaanse tak Grubhub te verkopen, minder dan een jaar na de aankoop, onder druk van beleggers om de aandelen nieuw leven in te blazen te midden van hevige concurrentie en een afnemende pandemische stimulans.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven