Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

ATB-Market Oekraïne heropent winkels in Kiev en Kharkiv

Inflatie levensmiddelen in VK bereikt hoogste niveau in 10 jaar
De inflatie van de levensmiddelenprijzen is nu op het hoogste niveau in 10 jaar, zo blijkt uit nieuwe gegevens van Kantar, die in maart 2022 een niveau van 5,2% bereikten. Dit is het hoogste niveau sinds april 2012 en zet consumenten ertoe aan steeds vaker over te schakelen op huismerken, die nu goed zijn voor meer dan de helft (50,6%) van alle uitgaven aan levensmiddelen.
Bron: esmmagazine.com 

Intermarché krijgt vertrouwensboost door sterk 2021
De Franse retailer Les Mousquetaires, vooral bekend van supermarktketen Intermarché, ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet na een sterke prestatie in 2021. Ook in België verbeterden omzet en marktaandeel aanzienlijk. Intermarché zag zijn Belgische omzet in 2021 met 6,4% groeien tot €780 mln, en dat op een markt die met 4,3% kromp. Het marktaandeel van de retailer steeg met 18 basispunten en staat nu op 2,8% nationaal, terwijl de Musketiers alleen actief zijn in het Franstalige zuiden.
Bron: retaildetail.eu 

Asda mikt op tweede plaats met introductie van nieuw assortiment
Asda zegt te streven naar een herovering van zijn status als nummer 2 supermarktgroep in Groot-Brittannië. Het bedrijf rapporteerde een stijging van de bedrijfswinst met 42% in 2021 en introduceerde een nieuw voordelig assortiment voor shoppers die weinig geld hebben. Het in Leeds (Noord-Engeland) gevestigde Asda is momenteel de derde grootste supermarkt van Groot-Brittannië met een marktaandeel van 14,6%, na Tesco met 27,7% en Sainsbury's met 15,5%, volgens gegevens van Kantar.
Bron: reuters.com 

ATB-Market Oekraïne heropent winkels in Kiev en Kharkiv
De Oekraïense retailer ATB-Market heeft de heropening aangekondigd van een aantal winkels in Kiev, de regio Kiev en Kharkiv, als gevolg van een meer "gestabiliseerde" situatie in deze regio's. In de stad Kyiv heropende de retailer 11 winkels, terwijl 10 winkels heropend werden in Boryspil, Yahotyn en Sofiyivska Borshchahivka, in de regio Kyiv.
Bron: esmmagazine.com 

Ierse retailomzet stijgt in februari ondanks prijssprong
De Ierse retailomzet steeg in februari met 0,9% op maandbasis en was 3,1% hoger dan 2 jaar voor de pandemie, zo bleek uit de cijfers, wat erop wijst dat de stijgende inflatie de consumentenbestedingen nog niet heeft gedrukt. Bij een jaarinflatie van 5,6%, het hoogste peil in 21 jaar, steeg de waarde van de omzet met 6,2% ten opzichte van een jaar geleden, bijna driemaal zoveel als de stijging van de omzet met 2,2% j-o-j in februari. De waarde van de brandstofverkoop steeg in de periode tot februari met 46,5%, terwijl de hoeveelheid in dezelfde periode met 18,1% toenam, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven