Job van der Molen en Gosia van Jole-Mikolajek Fruit Wave:

"We hebben in vier maanden tijd een vliegende start gemaakt"

Tholen - Na jaren bij im/exporteurs in de Hollandse AGF-handel te hebben gewerkt zijn Job van der Molen en Gosia van Jole-Mikolajek  vanaf december 2021 gestart met hun eigen bedrijf: Fruit Wave. "Dit staat voor de frisse weg die we in willen slaan. We willen ons onderscheiden door echt met de klanten mee te denken en daardoor te ontzorgen. Niet rucksichtslos importeren, maar echt op maat aanbieden wat de klant nodig heeft. Voor ons is belangrijk dat alle ketens tevreden zijn, van teler tot de eindgebruiker."

"De start die wij gemaakt hebben was vanaf het begin meteen goed,. Zo was er krapte op de druivenmarkt en daar konden we met een mooie lijn druiven vanuit Peru op inspelen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Zo hadden we meteen een goede introductie om met onze klanten aan de slag te gaan", vertelt Job. Naast druiven voert Fruit Wave een breed overzees fruitpakket, bestaande uit steenfruit, hardfruit en citrus. Daarnaast werkt de importeur met telers in Polen, Italië, Spanje en Marokko samen voor het aanbieden van op maat gemaakte pakketten voor rechtstreekse retailprogramma’s niet alleen van fruit maar ook van groenten. "We hebben klanten door heel Europa, maar zijn met name actief in het retailsegment. Zo hebben we veel afzet richting de Oost-Europese supermarkten."

"Bovendien worden alle producten naar de klant onderworpen aan een extra kwaliteitscheck, zowel hier in Nederland als bij overzee, maar ook bij de Spaanse of Italiaanse telers met wie we samenwerken, zodat de klant niet voor negatieve verrassingen komt te staan", vertelt Gosia. "Daarnaast hebben wij een Poolse appelteler, die voor ons teelt, verpakt, en transporteert op programmabasis. Vanuit zijn locatie kunnen we appelen direct naar onze klanten leveren. 

Biologische producten voert het bedrijf nog niet, al staat dit wel op het wensenlijstje voor 2023. "Maar we kunnen niet alles tegelijk en als we het doen, dan doen we het goed."

Fruit Wave staat komende week met een eigen stand op de Fruit Logistica: Hal 20 - A10

Voor meer informatie:
Job van der Molen / Gosia van Jole-Mikolajek
Fruit Wave
Leeghwaterstraat 7
3364 AE Sliedrecht
Tel: +31(0)184726372
info@fruitwave.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven