Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nobac 5000L linerless etiketteermachine en VR-inspectiesysteem

Compleet systeem voor plasticvrij verpakken

Ravenwood Packaging zal dit jaar voor het eerst als exposant aanwezig zijn op de vakbeurs Fruit Logistica. Het bedrijf presenteert er twee machines: de Nobac 5000L linerless etiketteermachine en het VR Inspectiesysteem. Een combinatie die zich bij uitstek leent voor het verpakken van groenten en fruit. 

De Nobac 5000 L en het VR-systeem werken samen voor de etikettering en inspectie van voedingsmiddelen, waaronder verse groenten en fruit. Beide machines kunnen los worden gebruikt of worden geïntegreerd in een grotere lijn. 

De linerless etiketteerder voor AGF is de nieuwste toevoeging aan de 5000 serie linerless etiketteermachines van Ravenwood. De 5000L voorziet kartonnen schalen van een linerless label. In combinatie vormen het voedselveilige Fruit Lid-deksel en de schaal een complete verpakking voor verse groenten en fruit. 

Het verpakkingsconcept maakt het gebruik van plastic folie en wegwerpplastic overbodig, met als resultaat een verpakking die duurzaam en 100% recyclebaar is. De verschillende beschikbare schaalformaten sluiten aan bij een scala aan etiketteerbehoeften en bieden de mogelijkheid voor maatwerk dekselontwerpen. De verpakking biedt dus een hoge mate van flexibiliteit. 

Ravenwood leverde haar Fruit Lid-verpakkingsconcept al aan veel grote retailbedrijven, waaronder Iceland, Waitrose en Ocado, evenals als aan tomatenverpakker Tomeco. Het Fruit Lid-concept werd toegepast voor het verpakken van kiwi's, appelen, peren en tomaten. 

Paul Beamish, directeur van Ravenwood: "Onze linerless Fruit Lid-verpakking kan merkhouders helpen om het gebruik van wegwerpplastic te reduceren. Wereldwijd wordt er dagelijks een enorme hoeveelheid van dit materiaal gebruikt. Plastic heeft een slechte naam, maar het werkelijke probleem zit hem ook in de manier waarop we het weggooien. Gelukkig wordt er momenteel van alles gedaan om dit probleem op te lossen door de transitie naar een circulaire economie te maken."

In Berlijn zal eveneens het VR Inspection System van Ravenwood worden gedemonstreerd, dat in staat is om fouten te herkennen en dat foutief geëtiketteerde verpakkingen direct na verwerking uitwerpt. Het VR-systeem doet dit door middel van optische visuele inspectie. Dit type fouten wordt doorgaans veroorzaakt door een slechte afdrukkwaliteit en onnauwkeurigheden. De VR-analyses gaan echter nog verder en controleren ook de plaatsing van het etiket waardoor het etiketteerresultaat voor alle verpakkingen gegarandeerd consistent is. Zelfs kleine tekens, zoals barcodes, houdbaarheidsdata en traceerbaarheidcodes worden door het systeem gecontroleerd.

David Gooding, commercieel directeur van Ravenwood: "Fruit Logistica is een nieuwe vakbeurs voor ons. Het AGF-verpakkingsconcept met deksel heeft een nieuwe markt voor Ravenwood, haar distributeurs en printernetwerk geopend. Het zal daarnaast de eerste keer zijn dat het VR Inspection System wordt tentoongesteld."

De stand van Ravenwood is te vinden in Hal 6.1/B06

Publicatiedatum: