Deliveroo introduceert supersnelle bezorgdienst in Italië

Verstoring voedselvoorziening en stijgende energiekosten kunnen groei Britse supermarktbranche afremmen
De wereldwijde verstoring van de voedselvoorziening als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne en de stijgende energie- en brandstofkosten kunnen de groei van de supermarktbranche afremmen, aldus NielsenIQ. Volgens de marktonderzoeker bedraagt de inflatie bij Britse supermarkten 2,7%, de hoogste inflatie sinds september 2013. NielsenIQ zei dat de verkoop van levensmiddelen in Britse supermarkten in de 4 weken tot 26 februari met 3,4% daalde ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De verkoop steeg echter met 4,4% in vergelijking met het niveau van voor Covid 2 jaar geleden.
Bron: reuters.com 

Franse consumenten zullen maatregelen nemen om inflatie tegen te gaan
De Franse consumenten zullen vanaf het volgende kwartaal waarschijnlijk geconfronteerd worden met een prijsstijging van 3% voor voedingsproducten. Met dit in het achterhoofd onderzocht Kantar 13.000 huishoudens om uit te zoeken wat de huidige inflatoire omgeving waarschijnlijk zal betekenen voor hun winkelgewoonten en of er parallellen kunnen worden getrokken met de financiële crisis van 2008.
Bron: esmmagazine.com 

Deliveroo introduceert supersnelle bezorgdienst in Italië
Deliveroo heeft Italië gekozen als eerste land in continentaal Europa om zijn nieuwe ultrasnelle bezorgdienst te introduceren, na de uitrol in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf is een samenwerking aangegaan met Carrefour Italia om Deliveroo Hop te starten, waarmee klanten online boodschappen kunnen bestellen en deze in slechts 10 minuten thuis ontvangen.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Southern Co-op dumpt traditionele plastic zakken
Southern Co-op stopt met de verkoop van alle plastic wegwerptasjes in een poging om shoppers aan te moedigen een groenere keuze te maken. De 2 tassen die het nu zal verkopen zijn composteerbare draagtassen voor € 0,12, die thuis secundaire toepassingen kunnen hebben, zoals een vuilniszak en duurzame opvouwbare tassen voor € 1,20 die meer kans hebben om door klanten hergebruikt te worden.
Bron: talkingretail.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven