Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Prijzen maaltijdboxen stijgen gemiddeld 6% in 2 jaar

Dat de prijzen voor veel producten door onder meer inflatie flink aan het stijgen zijn, is inmiddels wel duidelijk. Maar hoe zit dit met maaltijdboxen? Uit onderzoek van Foodboxen.nl naar de prijzen van maaltijdboxen komt naar voren dat de prijzen van de populairste maaltijdboxen over de afgelopen twee jaar gemiddeld met zo'n 6% zijn gestegen.

Daarmee zijn maaltijdboxen in 2022 dus zo'n 6% duurder dan dat ze in 2020 waren. Bij de meeste aanbieders van maaltijdboxen ligt de prijsstijging ook inderdaad rond de 6%. Dit is net wat minder dan de gemiddelde prijsstijgingen van producten in de supermarkt die zo'n 7% over de afgelopen 2 jaar bedroeg.

Opvallend zijn de prijsfluctuaties van onder meer Veganbox, Versh en Familiebox. De prijs van de Veganbox steeg bijna 14% in prijs, terwijl de toename van de prijzen van de Versh maaltijdbox en Familiebox rond de één tot anderhalve procent bleef steken, flink minder dan bij de andere aanbieders.

Voor Marley Spoon (+7%), HelloFresh (+5%), Ekomenu (+6,2%) en onder meer de Krat (+7,5%) blijft de procentuele stijging redelijk in lijn met prijsstijgingen in de supermarkten.

De gemiddelde prijs voor een maaltijdbox bedraagt nu €41,98 voor 3 maaltijden voor 2 personen. In 2020 was dit nog €39,57. Gemiddeld betaal je dus zo'n €7,- voor de gerechten uit een maaltijdbox. Al deze prijzen zijn inclusief bezorging en exclusief korting. Bijna alle aanbieders van maaltijdboxen hebben wel kortingscodes waarmee je in ieder geval een leuke korting krijgt op je eerste bestelling.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.